Highschool of the Dead

Mangaka: Daisuke Satou / Shouji Satou
Uitgever: Pika
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 5
Score:

6.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Pika blijft de uitgeverij bij uitstek voor B-series. Ook het hier besproken Highschool of the Dead ademt dat sfeertje uit. Mensen met een afkeer voor rottend vlees voelen zich best niet geroepen om deze manga in hun winkelkarretje te deponeren!

We worden vanaf de eerste pagina’s in de hysterie gesmeten. We bevinden ons in een school waar enkele leerlingen het opnemen tegen een meute dolgedraaide zombies. De toon voor de rest van de reeks wordt onmiddellijk gezet.

In Highschool of the Dead wordt de volledige wereld bedreigd door de zombies. Er is geen tegengif en zoals gekend is een beet of klauw van een zombie voldoende om ook een levend wezen tot het vrolijke zombieras te bekeren.

Takashi is het mannelijke hoofdpersonage die op het moment dat de zombies de school aanvallen aan het spijbelen is. Hij ziet het allemaal voor z’n onthutste blik gebeuren en zal in actie schieten om zoveel mogelijk medeleerlingen te redden van een gewisse dood. Slechts een klein groepje slaagt erin de zombies te ontkomen. Samen met de schoolverpleegster proberen ze uit te zoeken wat er nu juist aan de hand is. Is de wereld ten dode opgeschreven? Heeft het nog zin tegen te strubbelen?

Highschool of the Dead is een echte horrorreeks voor de liefhebbers van een ongezonde dosis zombies. De manga wordt op de achterflap vergeleken met Resident Evil en Dead Rising. De reeks overstijgt echter nergens het genre. Of het een topper is in het genre laat ik in het midden want ik ben allesbehalve een liefhebber van niet-levende wezens.

Wat ik wel kan zeggen is dat de tekenstijl niet zo denderend is. Het ziet er allemaal wel oké uit maar toch gebeuren er anatomisch erg vreemde dingen. Vooral de vrouwelijke boezems lijken een erg vreemde strijd met de zwaartekracht te leveren. De boezems lijken het pleit in hun voordeel te beslechten, maar of de dames in kwestie het ook kunnen halen tegen het stel losgeslagen zombies… Dat is nog maar de vraag.

Highschool of the Dead liet bij mij geen al te denderend indruk na. De fans van dit genre zullen misschien likkebaarden bij alweer een zombie die de kop wordt ingeslagen, maar mij liet het allemaal redelijk koud.