Heidi

Mangaka: Yumiko Igarashi
Uitgever: Glénat
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 1
Score:

9 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

De Franse Glénat lanceerde onlangs het Kids-label. Een van de eerste titels voor de allerjongsten was Heidi, een manga gebaseerd op het gekende verhaal van Johanna Spyri.

Voor zij die het verhaal niet kennen vat ik het kort samen. Het verhaal speelt zich af in Duitsland aan het eind van de negentiende eeuw. Heidi leeft met haar grootvader in een hutje in de Alpen en is daar immens gelukkig. Het vrolijke huppelkind maakt bovendien al haar naasten gelukkig met haar aanwezigheid. Maar op een dag komt Heidi’s tante haar halen om naar Frankfurt te gaan…

In Frankfurt zal Heidi bij een rijke familie terechtkomen om te zorgen voor hun dochter, Clara, een meisje in een rolstoel. Heidi wordt goed bevriend met het lieve meisje maar mist haar bergen. Ze heeft heimwee en wordt ziek…

Heidi is een klassieker en wordt hier herverteld met de aangename tekenstijl van Yumiko Igarashi (Candy, Candy; Georgie,…). De manga telt slechts 100 pagina’s en vormt inderdaad een prima lectuur (of vertelling) voor de jongere lezers. Zeker de kleurenpagina’s in het begin zullen hen doen wegdromen. De prijs is misschien wel wat aan de hoge kant, maar de kwaliteiten van zowel de uitgave als het verhaal doen je dat als koper vergeten.

Heidi is een echte feel good manga die een erg groot publiek kan bekoren. Het is het type verhaal dat jong, oud, man en vrouw zal plezieren. Omdat het verhaal zo kort wordt gehouden wordt er ook snel over de pijnlijke, trieste momenten heen gegaan waardoor je echt een positief gevoel overhoudt aan het leesmoment.

Heidi is een klassieker bij de kinderboeken en wordt het via deze uitgave ook bij de manga’s. een aanrader voor groot en klein.