Heartbroken Chocolatier

Mangaka: Setona Mizushiro
Uitgever: Kazé Manga
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 3
Score:

8 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Setona Mizushiro kennen we natuurlijk van het gelauwerde L’infirmerie après les cours dat haar tot goudhaantje van uitgeverij Asuka bombardeerde. Ook nu Asuka opgeslorpt werd door Kazé blijft de mangaka een van de uithangborden. In Heartbroken Chocolatier combineert ze haar gekende stijl met de kookkunsten die veelvuldig aan bod komen in de Japanse strip.

De patisseriestudent Sohta is er eindelijk in geslaagd een date te versieren met zijn grote liefde Saeko. Zijn teleurstelling is echter groot wanneer blijkt dat Saeko hem enkel als tussenoplossing zag toen haar vriend het land uit was. Liefdesverdriet doet hem vertrekken naar Parijs om daar stage te lopen bij de grootste chocolatier van Frankrijk. Niet om Saeko te vergeten, wel om sterker terug te komen als een chocolatier waar Saeko niet aan zal kunnen weerstaan! Hij zal het hart van zoetekauw Saeko zonder enige twijfel kunnen veroveren als hij zijn vaardigheden verfijnt.

Enkele jaren later zet Sohta weer voet op Japanse bodem. Met zijn Franse toeverlaat Olivier wil hij een eigen chocoladewinkel in Japan opstarten. Maar plotseling staat hij weer oog in oog met Saeko…

Mizushiro presenteert hier een atypisch liefdesverhaal dat zonder enige twijfel weet te boeien. Een jongeman die stapelverliefd is op een meisje dat zijn liefde niet beantwoordt. Een meisje dat hij idealiseert maar die we door de ogen van Sohta’s vrienden leren kennen als een erg ordinaire en eenvoudige jonge vrouw. Niet eens erg knap. Toch wil Sohta haar hart veroveren. Koste wat het kost!

Heartbroken Chocolatier is een boeiende shojo. Mizushiro vrolijkt het verhaal op met humoristische momenten, maar het is toch de bittere smaak van fondant chocolade die bij de lezer zal achterblijven. Dit is geen gewoon liefdesverhaal. De liefde die beschreven wordt is atypisch maar net daarom erg realistisch. Wordt er immers soms niet te veel geïdealiseerd in manga? Wel, hier wordt daar een loopje mee genomen…

Met Heartbroken Chocolatier bewijst Setona Mizushiro andermaal dat ze een fel schijnende ster is aan het shojofirmament.