He is my master

Mangaka: Mattsu / Asu Tsubaki
Uitgever: Asuka
Volumes Frans: 3
Volumes Japans: 5
Score:

7.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Een groot probleem voor de ‘kleine’ uitgeverijen is het feit dat de ‘grote’ Japanse uitgeverijen hen geen titels gunnen. Dankzij de samenwerkingen met eerst Soleil en nadien Kaze heeft Asuka dat probleem grotendeels van de baan geholpen. Daardoor kunnen zij nu bijvoorbeeld manga’s van Square-Enix uitbrengen, waaronder het hier besproken He is my master.

Yoshitaka is een echt rijkeluiskindje. Zijn ouders zijn zodanig rijk dat hij nooit zal moeten werken en op school gedraagt hij zich als een arrogante etter. Wanneer zijn ouders omkomen bij een tragisch auto-ongeluk wordt Yoshitaka hun enige erfgenaam. Hij ziet het echter niet zitten om voor zichzelf te zorgen en het ganse domein zelf te onderhouden. Hij moet dringend een huishoudhulp vinden!

Hij schrijft een vacature uit en al snel komen er twee zusjes op af. Zij zijn van huis weggelopen en zijn vooral geïnteresseerd in de gratis inwoon. Mitsuki is 13 jaar en is heel behulpvaardig en lief. Izumi is een jaar ouder – even oud als Yoshitaka – en helemaal anders qua karakter. Zij is rebels en moet niet weten van de perverse Yoshitaka. Bij haar eerste daad in het huis van Yoshitaka gooit ze echter enkele waardevolle objecten om waardoor ze nog jaren voor hem zal moeten werken om hem terug te betalen. De beslissing is dus al snel gevallen: de zusjes zullen de huishoudhulpjes van Yoshitaka worden.

Yoshitaka heeft een nogal uitgesproken pervers kantje en zal de meisjes al snel een maid-pakje aansmeren. Hij zal echter een geduchte concurrent vinden in Pochi, het huisdier van Mitsuki. En niet zomaar een huisdier. Pochi is immers een krokodil en is dolverliefd op Izumi! Zijn favoriete hobby bestaat erin de kleren van Izumi op te eten.

He is my master is een ecchi reeks waarvan er ook een bekende anime bestaat. Logisch dan ook dat de reeks bij Asuka belandde die samenwerkt met anime-uitgeverij Kaze.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik toch met enkele vooroordelen zat jegens deze manga. Ik hou wel van een ecchi reeks op tijd en stond, maar als de hoofdpersonages slechts 13-14 jaar zijn dan vind ik het er vaak toch een beetje over. In He is my master is de humor echter goed genoeg om het ecchi-aspect wat naar de achtergrond te duwen als je daar niet naar zoekt. Vooral krokodil Pochi en hoe de brave Mitsuki omgaat met haar huisdier is een gimmick die enorm goed werkt.

He is my master is een ecchi maid manga die veel mensen zal aanspreken om de verkeerde redenen. De humor werkt echter aanstekelijk als je verder kijkt dan het ecchi-gedeelte waardoor het ook voor ‘normale’ mensen een leuk reeksje kan zijn. Niet de manga van de eeuw, maar best wel een leuk leesmoment.