Happiness

Mangaka: Shuzo Oshimi
Uitgever: Pika
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 7
Score:

8.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Happiness is een seinen manga van Shuzo Oshimi die wordt uitgegeven bij Pika. We volgen Makoto Ozaki, een stille, introverte jongen die op school als loser aanzien wordt en vaak gepest wordt. Toch is de jongen niet ongelukkig. Hij helpt zijn enige vriend die ook gepest wordt om het hoofd overeind te houden. Wanneer Makoto ’s avonds laat nog een DVD wil terugbrengen wordt hij overvallen door een meisje dat letterlijk uit de lucht komt vallen. Het meisje zal voorgoed het leven van Makoto veranderen…

Het meisje is een vampier die Makoto’s bloed drinkt. Maar in tegenstelling tot haar vorige slachtoffers laat ze Makoto leven… Maar dat betekent wel dat Makoto vanaf dan ook door het leven moet gaan als een vampier. Met zijn nieuwe krachten, zijn nieuwe noden, maar ook zijn zwakheden zal Makoto zijn weg zoeken in zijn nieuwe leven. Kan hij nog bij zijn familie blijven wonen? Kan hij nog naar school gaan?

Happiness is niet de zoveelste vampiermanga en dat heeft het grotendeels te danken aan het personage van Makoto. Makoto wordt door zijn klasgenootjes aanzien als een zwakkeling maar toch houdt hij zich prima staande als eenzaat. En misschien zal dat wel nodig zijn als hij als vampier door het leven moet gaan…

Makoto zal niet als andere tieners de overgang van puber naar volwassene moeten doormaken, maar wel die van mens naar vampier. Maar buiten dat persoonlijke gegeven rond de puberteit en volwassen worden, komt er ook nog heel wat meer bij Happiness kijken.

Happiness is best wel een interessante manga. Het is moeilijk om te vertellen waarom deze manga me zo weet te boeien zonder al te veel van de plot te verklappen, maar wie niet allergisch is aan het fantastische element van de vampiers zal hier zeker een sterke manga in ontdekken.