Hammer Session

Mangaka: Koganemaru Yamato / Takahashi Namoshiro
Uitgever: Pika
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 11
Score:

7.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

GTO blijft één van de grootste successen van Pika. De uitgeverij blijft op zoek naar de reeks die de avonturen van Onizuka kan evenaren. Het ander werk van mangaka Toru Fujisawa scoort immers niet zo goed als de perikelen van Onizuka. Of Hammer Session even goed zal verkopen als GTO is nog maar de vraag maar dat de manga in hetzelfde vaarwater terechtkomt, dat is onmiddellijk duidelijk…

We volgen een gevangenentransport als het verhaal begint. Het transport wordt aangereden en de zware criminelen ontsnappen. Al snel worden de meesten weer gevat maar het hoofdpersonage van Hammer Session zal de politie te snel afzijn.

Met zijn engelengezicht zoekt hij een plaats om zich te verstoppen. Wanneer hij dat denkt gevonden te hebben in de bergen, kan hij nog net een pyromaan tegenhouden die een school in brand wou steken. De pyromaan blijkt een net aangeworven leerkracht te zijn en het is duidelijk dat maar één iemand hem zal kunnen vervangen… Jawel, onze gezochte crimineel!

Gorô Hachisuka zal zijn nieuwe naam worden en hij sluit een deal met de directeur. De school heeft al een tijdje te kampen met moeilijke, hardleerse leerlingen en Gorô zal hen op het rechte pad moeten brengen. Gorô is namelijk geen moordenaar of verkrachter, maar wel een getalenteerd… oplichter!

Hachisuka zal net zoals Onizuka in contact komen met probleemkinderen die hij één voor één weer op het rechte pad zal brengen. Natuurlijk gebruikt hij hiervoor onorthodoxe methodes! Leerlingen meesleuren naar illegale casino’s, hen tips geven om betere dieven te worden,… het hoort allemaal tot z’n hammer sessions die leerlingen weer op het rechte pad moeten brengen.

Hammer Session kan je echt wel een cloon noemen van GTO. Het is echter geen slechte cloon en het geheel leest lekker weg. Ook de tekenstijl maakt het allemaal erg aangenaam om volgen. Natuurlijk kan het niet tippen aan het origineel maar GTO was dan ook outstanding.

Hammer Session is een leuke manga die de diehard fans van GTO misschien zal ergeren omdat het uitgangspunt volledig hetzelfde is. De mangalezer die GTO nog niet kent zou ik toch aanraden om die klassieker te verkiezen boven Hammer Session. En zo lijkt het of ik Hammer Session aan niemand aanbeveel, maar niets is minder waar, want dit is gewoon een erg leuke manga.