Granblue Fantasy

Mangaka: Makoto Fugetsu / Cocho
Uitgever: Pika
Volumes Frans: 8
Volumes Japans: 7
Score:

6.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Granblue Fantasy wordt in het Frans uitgegeven bij Pika en de covers stralen echt zo’n heroic fantasy-vibe uit. Op één of andere manier gingen we toch maar eens overstag, want wie houdt er nu niet van een fantastisch avontuur? Maar behoren wij nog tot het doelpubliek van deze shonen manga?

Gran kan niet klassieker als hoofdpersonage in een shonen manga. Hij is sterk, spontaan, een beetje klungelig en met een groot hart voor de natuur. En natuurlijk wordt hij vergezeld door een schattig diertje, hier een soort gevleugelde hagedis genaamd Vyrn. Oh ja! En hij droomt ervan een groot avontuur te beleven!

Gran en Vyrn dromen van avonturen die hen naar de zwevende eilanden boven de wolken zouden brengen. Ver weg van hun dorpje Zinkenstill! Net tijdens één van hun dagdromen worden ze echter opgeschrikt door een vreselijk kabaal! Een mysterieus meisje snelt naar hen toe omdat ze wordt achtervolgd door een strijdmacht van het keizerrijk dat over de zwevende eilanden wil heersen. En oh ja, het meisje bezit een legendarische kracht waarmee ze mystieke wezens kan oproepen!

Het lijkt wel toeval… Gran en het meisje dat Lyria blijkt te heten zullen ontsnappen aan de aanvallers en samen op avontuur gaan naar het mystieke eiland Estalucia. Daar hoopt Gran een spoor te vinden van zijn vader. Want oh ja, die is verdwenen!

Klassieker dan deze zevendelige shonen manga kan haast niet. Het is dan ook een franchise die ook als game en anime bestaat. Deze mangaversie werd bedacht door Makoto Fugetsu en getekend door Cocho.

Dit kan misschien wel een leuke instapmanga zijn voor iemand die net komt piepen in het mangawereldje, maar voor alle anderen is dit gewoon té klassiek. Dit hebben we al tig maal gezien en gelezen. Maar heb je een jong broertje of neefje dat je wil laten kennismaken met manga, dan is dit een even leuke keuze als die andere dertien in een dozijn manga die in de avontuur/fantasy rayon te vinden zijn.