Goddesses Cafe Terrace

Mangaka: Kouji Seo
Uitgever: Pika
Volumes Frans: 4
Volumes Japans: 13
Score:

7.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Kouji Seo kennen we allemaal van zijn degelijke, maar weinig originele manga. Romantische shonen manga als Suzuka, A town where you live en Fuka zullen zeker een belletje doen rinkelen bij de liefhebbers van het genre. De mangaka blijft ook in het Frans voldoende succesvol om elke nieuwe reeks te ontvangen. Pika vertaalt nu immers ook Goddesses Cafe Terrace.

Wanneer Hayato het overlijden van zijn grootmoeder verneemt, studeert hij aan de prestigieuze Tokyo University. Wanneer Hayato terugkeert naar het dorpje waar hij zijn jeugd doorbracht, blijkt zijn oma tijdens haar laatste levensjaren vijf meisjes onderdak te hebben verleend. In eerste instantie wil Hayato het restaurant en het huis waarin hij opgroeide verkopen aan een vastgoedmakelaar, maar de meiden maken hem al snel duidelijk dat ze ‘familie’ zijn en dat ze zonder de woonst op straat staan. Er rest Hayato slechts één mogelijkheid…

Hayato ergert zich aan de vijf knappe, maar bijzonder drukke meiden, maar besluit toch het restaurant van zijn grootmoeder over te nemen. Met zijn kennis en de hulp van de meisjes die ook zijn oma hielpen, moet dat lukken, toch?

En zo krijgen we een ouderwetse haremmanga waarin de wat stuurse student Hayato zal moeten samenleven met de energieke Ami, de verlegen Shiraguki, de ondeugende Riho, de lichtgeraakte Oka en de onmogelijke Akane. De meiden kunnen Hayato niet uitstaan, en Hayato kan de meisjes niet uitstaan. Maar enkele volumes later blijken alle meisjes voor de goede inborst van Hayato gevallen te zijn en hebben ook de meisjes zelf zich in het hart van Hayato genesteld. En zo blijkt Hayato heel wat meer van de goede eigenschappen van zijn grootmoeder in zich te hebben dan de norse jongeman op het eerste zicht liet blijken…

En zo lijkt de premisse van Goddesses Cafe Terrace wel wat weg te hebben van de haremklassieker Love Hina. En dan herhaalt Kouji Seo zijn ‘trucje’, door zich te baseren op een succesvolle formule. Fuka haalde zijn inspiratie bij muziekmanga als Beck, Hitman haalde zijn inspiratie bij Bakuman, en telkens voegt de mangaka er zijn gekende, moderne, lekker ogende tekenstijl aan toe om een stukje van de taart op te eisen.

Goddesses Cafe Terrace is weinig origineel te noemen, maar Kouji Seo levert wel opnieuw een oerdegelijke manga af waar weinig op aan te merken valt. Alles is gewoon professioneel erg goed uitgewerkt. De tekenstijl, het scenario, de personages, de opbouw,… Met alles zit het snor. Het enige wat ontbreekt is dat tikkeltje eigenheid of persoonlijkheid waarmee de manga/mangaka zich onderscheidt.