Goblin Slayer – Brand New Day

Mangaka: Kumo Kagyuo / Masahiro Ikeno
Uitgever: Kurokawa
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 2
Score:

3.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Goblins zijn een beetje zoals zombies: ze blijven maar komen! Na Goblin Slayer, en Goblin Slayer Year One, was er dus dringend nood aan een nieuwe spin-off getiteld Goblin Slayer Brand New Day. Een unieke kans om meer van die stinkende mormels een kopje kleiner te maken!

Het scenario van deze tweedelige spin-off is nog steeds van de hand van Kumo Kagyuo en hier is het Masahiro Ikeno die voor de tekeningen zorgt. Een derde tekenaar dus voor de populaire franchise.

Goblin Slayer Brand New Day belicht enkele nevenpersonages via kortverhalen waarin de main cast hun opwachting maakt in de achtergrond. Alleen wegen die kortverhalen zo licht dat ze weinig bijbrengen tot de uitdieping van de bewuste personages, laat staan het verhaal.

En dat is dan ook meteen het grootste probleem van deze manga. Wat is hiervan de meerwaarde? Eens het standpunt volgen van een goblin is een leuke invalshoek, maar wordt hier weinig beklijvend uitgewerkt. Kleren kopen met enkele personages is evenmin boeiend te noemen.

Voor degenen die de Goblin Slayer-franchise niet kennen is deze tweedelige manga absoluut te mijden, maar ook de diehard fans zullen hier eerlijk gezegd op hun honger blijven zitten. De verhaaltjes wegen simpelweg te licht en kan je bezwaarlijk beschouwen als een leuke toevoeging tot de wereld van de Goblin Slayer.

Bovendien is de tekenstijl iets kinderlijker (en eenvoudiger) dan we gewend zijn, maar het geweld en de fanservice qua naakt blijven wel overeind, waardoor dit toch wel een vreemde mix is.

Nee, Goblin Slayer Brand New Day is duidelijk een overwinning voor die stinkende goblins. Menselijke lezers lopen hier best met een wijde boog omheen.