Go! Tenba Cheerleaders

Mangaka: Sogabe Toshinori
Uitgever: Doki-Doki
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 5
Score:

7.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Doki-Doki staat voor het geluid van onze hartslag. De uitgeverij kan dat misschien inroepen om de enkele erg ecchi-titels in hun catalogus te rechtvaardigen? De cover van Go! Tenba Cheerleaders zet alvast de toon.

Maki zit in de supportersclub van zijn school. Zijn senpai zijn allemaal afgestudeerd en hij is het enige overblijvende lid. Met verheven stem en aparte tenue probeert hij nieuwe leden te rekruteren maar zijn pogingen blijken tevergeefs.

Het is op dat moment dat de wulpse Saki hem probeert te overtuigen om de cheerleaderclub te vervoegen. Ze ziet in hem immers een immens potentieel om hun stunts nog spectaculairder te maken. Zijn kracht zou hun volledig uit meisjes bestaande cheerleaders team uitermate goed van pas komen. Mits het in de strijd werpen van wat vrouwelijke charme slaagt ze erin Maki te overtuigen lid te worden van de cheerleaderclub. De geboorte van een pom-pom boy!

Maar de carrière van Maki is niet al rozengeur en maneschijn. De jongen is van arme komaf en moet bijbaantjes vinden om rond te komen met zijn oma. Gelukkig zullen de meisjes van zijn team die allemaal samen op internaat verblijven daar al snel een oplossing voor vinden die de quiproquo’s in deze manga extra leven zullen inblazen.

Nog meer problemen als blijkt dat Maki vroeger een ware vechtersbaas was. Een groep stoere kerels die in het verleden door hem in elkaar getimmerd werd zint op wraak. En zullen in de meisjes van de cheerleaderclub hun ideale slachtoffers vinden. Wat heeft Go! Tenba Cheerleaders nog allemaal voor ons in petto!?

Go! Tenba Cheerleaders is een manga die je kan vergelijken met sportreeksen maar dan iets meer gericht op het ecchi gehalte. Toch zullen sport en het overschrijden van je limieten ook in Go! Tenba Cheerleaders belangrijk zijn. Cheerleader spelen is immers niet enkel supporteren met enkele flosjkes in de hand. Het is een echte sport. Er vinden immers wedstrijden plaats waar de schoolteams het tegen elkaar zullen moeten opnemen. Een gemixt team van meisjes en jongens is een nieuwigheid in Japan en dat zal Tenba een voordeel opleveren in de strijd om eeuwige roem…

Go! Tenba Cheerleaders is een ecchi manga maar wel eentje waar het verhaal boeiend genoeg is om net dat tikkeltje meer te bieden dan panty shots en blote borsten. De personages zijn erg cliché maar de humor werkt aanstekelijk waardoor je je niet stoort aan dat aspect.

Go! Tenba Cheerleaders is een lekker weglezende feel-good manga die niet meer biedt dan pure ontspanning… Maar ook niet minder. Een zoethoudertje!