Girls Saurus

Mangaka: Kei Kusunoki
Uitgever: Muteki
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 3
Score:

8 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Girls Saurus is een manga uitgegeven bij Muteki, één van die nieuwe uitgeverijen. Deze sentimentele shonen – meer bepaald een haremmanga zoals Love Hina et al – heeft de specifieke eigenschap dat de mangaka een vrouw is, terwijl dit toch een “mannelijk” genre is. Eens zien hoe Kei Kusunoki het ervan af brengt met deze deze driedelige reeks.

Het verhaal begint wanneer het mannelijke hoofdpersonage, Shingo Chiryu, een liefdesbrief krijgt. Een geheime aanbidster wilt hem zien achter de Shinto-tempel. Shingo is nog een groentje wanneer het op meisjes aankomt en hij heeft hier natuurlijk zeemzoete gedachten over. Hij hoopt dat het een lief, zacht, knap meisje zal zijn dat hem haar liefde wil verklaren. Het loopt echter anders af.

Zijn afspraakje is immers de immens zwaarlijvige Haruka die zich naakt aan zijn voeten werpt. Shingo schrikt echter en Haruka verliest de controle over zichzelf als ze inziet dat haar grote liefde haar aanziet als een verschrikkelijk monster. Shingo eindigt in het ziekenhuis en overleeft de pletwals Haruka maar op het nippertje.

Niemand weet echter dat Shingo is aangevallen door een meisje, dat zou immers zijn reputatie verknoeien. Zijn vrienden denken dat Shingo de aanvaller in bescherming neemt. De meisjes vinden zelfs dat dit een mysterieus trekje meegeeft aan de jongen dat ze wel aantrekkelijk vinden. Maar Shingo lijdt. Hij is immers doodsbang geworden van alles wat borsten heeft. Een verschrikkelijk trauma voor een gezonde jongeman. Shingo vreest dat hij altijd maagd zal blijven als hij zijn angsten niet overwint en hij beslist iets aan zijn fysiek te doen om zo weerstand te bieden aan eventuele vrouwelijke aanvallers. Hij schrijft zich in bij de boksclub.

Het blijkt hier echter niet om een gewone traditionele boksclub te gaan. De boksclub op de school van Shingo doet aan Beauty Boxing. Enkel vrouwelijke leden die werken aan hun conditie om de perfecte lijn te verkrijgen. Niet ideaal voor Shingo dus, die er echter niet meer onderuit kan. De manager van de boksclub is immers achter zijn geheim gekomen dat hij aan vrouwenvrees lijdt en dreigt ermee dit aan de grote klok te hangen als Shingo niet blijft.

Daar stopt het echter niet mee want het eerste lid dat Shingo tegenkomt heeft twee schoonheidsplekjes op haar borst. Twee schoonheidsplekjes… net zoals de verschrikkelijke Haruka verantwoordelijk voor Shingo’s trauma. Nu blijkt dat het meisje eveneens getraumatiseerd is geweest en op dieet is gegaan na het debâcle met Shingo. And now they meet again…

Het valt hier meteen op met wat voor manga we te maken hebben. Het verhaal leest lekker weg en is veel leuker dan de samenvatting die ik hier neerpen. De tekeningen zijn erg geslaagd en de shojo-invloeden die we zouden kunnen verwachten van een vrouwelijke mangaka blijven beperkt tot een iets minder klassieke pagina-indeling. De humor is erg geslaagd te noemen en de personages zijn allemaal leuk uitgewerkt.

Girls Saurus is een leuke verrassing die de fans van het genre zeker zal bekoren. Vermits er maar drie volumes zijn zal de serie ook niet repetitief worden zoals bijvoorbeeld het reeds eerder vernoemde Love Hina. Het enige probleem is dat de manga’s van Muteki moeilijk te vinden zijn. Ik kan dus enkel archonia.com aanraden waar ze de reeks te koop aanbieden.