Girls Bravo

Mangaka: Mario Kaneda
Uitgever: Pika
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 10
Score:

7 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

De ecchi manga is weer enorm populair bij de Franse uitgeverijen. Ze willen wel allemaal een reeks met een licht ontblote knappe deerne op de cover die de mannelijke pubers zo uit de rekken halen zonder zich zorgen te maken om verhaal of diepgang (buiten de diepgang van de decolleté dan!). Pika doet het deze keer met het tiendelige Girls Bravo van de debuterende mangaka Mario Kaneda.

Yukinari is een jong gastje met een wel erg vreemde allergie. Hij is namelijk allergisch aan meisjes! Een fobie ligt aan de basis van zijn allergie. Telkens hij in de buurt komt van een meisje wordt hij uitgekafferd of krijgt hij slaag met een verschrikkelijk jeukende uitslag tot gevolg.

Het lot lijkt hem niet mee te zitten wanneer hij geteleporteerd wordt naar een parallelle wereld waarvan 90% van de bevolking uit vrouwen bestaat. Vermits er zo weinig mannen zijn zijn zowat alle vrouwen nog op zoek naar een huwelijkspartner. Yukinari is dan ook gegeerd wild en wordt door een ganse meute vrouwen aangeklampt. Zijn allergie breekt in alle hel los. Maar gelukkig ontmoet hij op die wereld Miharu… Deze roosharige schone verdraagt hij wel. Is zij de oplossing tot zijn allergieprobleem?

Yukinari zal erin slagen terug te keren naar zijn eigen wereld. En hij doet dat in het gezelschap van Miharu… Zij zal vanaf dan haar intrek nemen bij Yukinari, dit tot groot ongenoegen van Kirie, de jeugdvriendin van Yukinari. Ondanks dat ze het ventje altijd afbekt en slaag geeft, blijkt ze gevoelens voor hem te koesteren en Miharu die altijd rond Yukinari hangt ziet ze niet goed zitten…

Zoals je kan lezen is Girls Bravo een enorm klassieke sentimentele shonen waarin een ganse harem rond het mannelijke ‘loser’ hoofdpersonage zal draaien. Al snel zullen er immers meer pretendenten hun intrede doen, de een met al meer allergische uitslag tot gevolg dan de andere.

Ondanks het klassieke opzet leest Girls Bravo enorm vlot weg. Maar net omdat het allemaal zo snel en vlot verloopt heb je na verloop van tijd de indruk dat je vanalles mist. Yukinari komt opdraven met een halfnaakt meisje uit een parallelle wereld en je krijgt als lezer niet te zien hoe hij dat uitlegt aan Kirie die hiervan getuige is. En zo zijn er nog wel meer sprongen in het verhaal die onhandig aangepakt worden door Mario Kaneda. We kijken het door de vingers omdat dit zijn debuut is maar het is toch een minpunt.

De tekenstijl is even klassiek als het verhaal. Maar het is duidelijk dat zoiets niet stoort bij dergelijke manga. De vrouwelijke personages zijn sexy genoeg, en dat moet volstaan voor het doelpubliek.

Girls Bravo is een aangename ontspanning voor de liefhebber maar biedt gewoon te weinig innovatieve elementen om bestempeld te worden als een aanrader. Meer zelfs, de reeks bevat toch enkele minpuntjes waar je je als ervaren lezer zal aan storen.

De jonge fan van het genre die nog niet veel gelezen heeft kan hier zeker plezier aan beleven maar weet dat er in hetzelfde genre gewoon ook beters te vinden is.