Girlfriend

Mangaka: Masaya Hokazono / Betten Court
Uitgever: Delcourt/Akata
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 5
Score:

8 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Girlfriend is een vijfdelige manga die ontsproten is aan het brein van Masaya Hokazono en getekend werd door Betten Court. Deze romantische ecchi titel lijkt op het eerste zicht een beetje te misstaan in de catalogus van Delcourt/Akata maar op de Mangaheuvel zijn wij er alvast niet rouwig om dat deze manga naar het Frans vertaald wordt.

Morikawa is een halve jongen. Het meisje heeft dan ook wat complexen. De jongens zien haar immers niet staan terwijl de meeste van haar vriendinnen over niets anders praten dan hun seksuele escapades. Ook Morikawa wil kunnen meepraten over seks. En daarom vraagt ze aan haar beste vriend en buurjongen of hij geen seks met haar wil hebben… Deze hapt toe maar zal al snel meer willen dan een relatie die berust op vleselijke lusten. De jongen koestert immers diepere gevoelens voor Morikawa.

Dit is een korte samenvatting van het eerste verhaaltje. Girlfriend is immers een bundel kortverhalen. In het genre zou je het kunnen vergelijken met het opzet van Boys be, maar dan wel voor een ouder publiek en veel diepgravender. Girlfriend bevat immers erotische scènes en hevige gevoelens die je inhoudelijk niet kan vergelijken met het erg oppervlakkige Boys be.

Ook leuk aan deze reeks is dat het niet enkel blijft bij losstaande verhaaltjes. In de loop van de reeks zullen bepaalde personages immers opnieuw hun opwachting maken, waardoor hun levensloop nog wat meer uitgediept kan worden. Dit geeft natuurlijk een extra cachet aan de manga.

De tekenstijl leent zich goed tot een dergelijke manga en Betten Court beheerst alles tot in de puntjes. Zeker iemand om in het oog te houden.

Scenarist Hokazono heeft ook Inugami op zijn actief – ook deze manga verschijnt bij Delcourt/Akata – maar Girlfriend kan je hier wel niet mee vergelijken. Girlfriend is een romantische ecchi manga die enkele jongeren in beeld brengt die de overgang naar het volwassen zijn en de daarbij horende seksuele beslommeringen beleven. Een gezonde dosis lichte humor, aangewakkerd door een gevoel van nostalgie, maken van deze manga een blijver.

Girlfriend is een erg vermakelijke reeks die de wat oudere lezer met weemoed zal doen terugdenken aan z’n eigen puberjaren.