Georgie

Mangaka: Yumiko Igarashi / Man Izawa
Uitgever: Tonkam
Volumes Frans: 3
Volumes Japans: 5
Score:

8.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Georgie was één van mijn geliefkoosde tekenfilmpjes uit de Club Dorothée periode. Jarenlang waren de rechten geblokkeerd door problemen in Japan maar nu kunnen we deze vijfdelige manga eindelijk lezen. We bekijken of het verhaal en de tekenstijl de tand des tijds doorstaan hebben!

Georgie is een weeskind dat in Australië samenleeft met haar twee “broers” en haar adoptiemoeder. Zelf weet ze echter niet dat ze geen bloedband heeft met haar broers en ouders.

Georgie is een vrolijk, goedlachs kind en speelt graag mee met haar grote broers. Haar beide broers zien Georgie echter opgroeien tot een aantrekkelijke, jonge vrouw en vermits zij weten dat ze niet echt hun zusje is evolueren hun broederlijke gevoelens al snel tot een diepgaandere liefde.

Abel, de oudste van de broers, kiest het ruime sop als matroos om niet geconfronteerd te worden met die gevoelens waarvan hij weet dat z’n broer ze ook heeft. Maar eenmaal terug in het land zal hij moeten vaststellen dat zijn liefde voor Georgie enkel gegroeid is tijdens zijn afwezigheid.

Arthur probeert zijn gevoelens weg te moffelen. Hij wil immers gelukkig blijven samenleven met z’n broer en Georgie, en beseft maar al te goed dat toegeven aan zijn gevoelens dat in de weg zou staan.

Maar dat is allemaal zonder het hart van Georgie gerekend. Ondanks dat ze erachter komt dat ze geadopteerd is zal ze Arthur en Abel blijven zien als haar broers die ze al heel haar leven kent en waar ze altijd mee geravot heeft. Haar hart zal ze verliezen aan Lowell, een Engels edelman.

En zo komt het verhaal op gang. Georgie die halsoverkop achter Lowell aangaat nadat ze geconfronteerd werd met haar adoptie, en Arthur en Abel die op hun beurt achter Georgie aangaan om haar terug te winnen.

Man Izawa die het scenario voor Georgie neerpende is niet enkel gekend voor mangascenario’s. Hij schreef drie versies van Georgie: één die we terugvinden in deze manga, een andere versie voor de anime, en dan nog een voor een roman. Driemaal hetzelfde idee maar dan toch weer een tikkeltje anders.

Yumiko Igarashi die we ook – en misschien wel vooral – kennen van ‘Candy Candy’ staat in voor de tekeningen en doet dat met verve. Ook al herkennen we de old school shojo stijl, de decors zijn bij momenten echt subliem te noemen.

Georgie is een absolute topper voor de van nostalgie doordrenkte mangafan, maar blijft zeker ook overeind voor de nieuwkomers. Het is en blijft immers een universeel liefdesverhaal.