Gantz G

Mangaka: Hiroya Oku / Keita Iizuka
Uitgever: Delcourt / Tonkam
Volumes Frans: 3
Volumes Japans: 3
Score:

7 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Gantz is ondertussen uitgegroeid tot een echte klassieker in het mangawereldje. De manga van Hiroya Oku bekoort lang niet iedereen maar de franchise blijft ook na het einde van de hoofdreeks genoeg fans op de been brengen om nieuwe reeksen te lanceren. Na Tokyo en Osaka volgen we in Gantz G een groepje jongeren uit het platteland die in contact komen met Gantz…

Tijdens een busreis loopt het plotseling fout voor een klas jongeren. De chauffeur krijgt een hartaanval en ondanks heldhaftige pogingen van enkele leerlingen stort de bus te pletter van een brug. Alle inzittenden komen om… En worden getransporteerd naar een kamer waarin de gekende Gantz-bal hen verwelkomt. Samen met twee “veteranen” zal het groepje studenten de strijd aangaan. Enkel wie 100 punten haalt maakt kans om zijn leven terug te winnen. Moeten we het principe van Gantz eigenlijk nog wel uitleggen?

Gantz G is een spin-off van de originele reeks en is gebaseerd op de 3D-film “Gantz: O”. De serie wordt gesuperviseerd door Hiroya Oku maar de tekenaar van dienst is Keita Iizuka. Zijn stijl benadert die van de leermeester maar is toch iets minder beheerst, iets minder gelikt. Maar misschien vinden sommigen het een voordeel dat de computergetekende tekeningen van Gantz hier iets minder strak zijn?

Gantz G is een driedelige reeks die in het Frans bij Delcourt/Tonkam verschijnt. Liefhebbers van de Gantz wereld zullen hier alles terugvinden wat de reeks zo cult maakte, maar voor lezers die Gantz maar niets vonden, of nieuwkomers, is Gantz G niet meteen een aanrader.