Gannibal

Mangaka: Masaaki Ninomiya
Uitgever: Meian
Volumes Frans: 12
Volumes Japans: 13
Score:

8.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Gannibal van Masaaki Ninomiya is een 13-delige manga die in eerste instantie volledig onder mijn radar was gebleven. Maar bij de Franse mangatubers wordt er enorm lovend gesproken over de thriller die bij Meian wordt uitgeven. Toch maar eens een kans geven aan deze kannibalistisch goede manga?

Daigo Agawa is nog maar net overgeplaatst naar het bergdorpje Kuge. Samen met zijn echtgenote en hun dochtertje wordt hij er warm ontvangen door de dorpsbewoners. En de natuur is er prachtig! Maar als het lijk van een oud vrouwtje wordt teruggevonden, drijft er plots een luguber sfeertje naar boven. Is het vrouwtje aangevallen door een wilde beer, zoals de dorpsbewoners beweren? Of is er méér aan de hand?

Daigo vertrouwt de boel niet… Zijn voorganger had immers nog een vreemde boodschap nagelaten: hij beweerde dat de dorpsbewoners kannibalen zijn. Onzin, toch? Of niet? Spijtig genoeg kan Daigo zijn voorganger niet meer ondervragen, want hij verdween van de aardbol… Vermoord toen hij de waarheid ontdekte?

Dat is alvast wat de dochter van de verdwenen agent beweert. Dat de dorpsbewoners haar vader vermoordden nadat hij de waarheid ontdekte over het kannibalisme in het dorp. Zij heeft tevens een waarschuwing voor Daigo in petto: wees op je hoede voor de gevaarlijke familie Goto…

Daigo werd nochtans hartelijk ontvangen door de Goto’s, maar al snel blijkt dat hun temperament ook snel kan keren. Zijn Daigo, zijn vrouw en dochtertje in gevaar? Of worden ze net beschermd door de Goto’s? En tegen wie of wat beschermt die vreemde familie hen dan?

Gannibal lost de hoge verwachtingen al heel snel in. Spanning, mysterie, horror,… Vink het allemaal maar af, want er is duidelijk méér aan de hand in Kuge. Al mogen we ons ook vragen stellen bij heel wat andere zaken…

Daigo was in Tokyo een veelbelovende topper bij de politie. Waarom vraagt hij zelf om overgeplaatst te worden naar zo’n afgelegen gebied? Wat is er aan de hand met het dochtertje van het gezin dat niet kan praten? En zo zijn er heel wat meer mysteries die ontrafeld moeten worden, louter en alleen dan dat van het bergdorpje Kuge en de dominante familie Goto…

Gannibal is inderdaad niet díe titel die met heel wat media-aandacht gaat lopen. Ik had er nog nooit van gehoord voor ik de reeks veelvuldig geprezen zag worden door de Franse influencers in de mangascene, maar zo word je nog maar eens geconfronteerd met het hoge aantal pareltjes dat het meer dan verdiend om ontdekt te worden door een groter publiek. Aanrader voor al wie niet vies is van een stevig stukje (menselijk) vlees!