G-Maru Edition

Mangaka: Mizuki Kawashita
Uitgever: Tonkam
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 2
Score:

6.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Mizuki Kawashita kennen we als de vrouwelijke mangaka die zich met succes aan de sentimentele shonen heeft gewaagd. Manga als Ichigo 100%, Hatsukoi Limited en Anedoki werden ook op jullie favoriete Heuvel gesmaakt. Weet ook het tweedelige G-Maru Edition ons te overtuigen?

Aruto is een doorsnee meisje dat echter een grote droom koestert. Ze wil shojo manga’s tekenen! Op een avond is ze druk bezig met een manuscript waarvan de deadline nadert met rasse schreden als ze wordt opgeschrikt door een vreemd wezentje. Het robotachtig opdondertje heet G-Maru en komt uit de toekomst, het jaar 2119 meer bepaald. Hij is een grote fan van de mangaka Aruto Kaburagi en wil haar in het echt ontmoeten. Hij is immers teleurgesteld dat haar manga’s gecensureerd worden. Want jawel, in de toekomst blijkt Aruto haar droom te hebben verwezenlijkt en een gelauwerd mangaka te zijn geworden… maar dan wel van hentai manga!

Aruto kan het niet geloven dat ze in de toekomst hentai manga zal tekenen en zal nog beter haar best doen om toch een toekomst te vinden in de shojo wereld. G-Maru zal op zijn beurt er alles aan doen om haar toch maar die perfecte borsten waar hij zo’n fan van is te laten tekenen. Het robotachtig wezentje beschikt daarvoor over een gans arsenaal gadgets en magische attributen die uiteraard telkens weer voor pikante scènes zullen zorgen.

Want uiteraard bevinden we ons hier in een ecchi manga waarin een resem meisjes in gewaagde situaties terecht komen. Al te vaak door toedoen van de Doraemon-achtig G-Maru. Je kan het opzet van de manga best vergelijken met Doraemon, de klassieker uit vervlogen tijden. De vele gadgets en magische uitvindingen van G-Maru die bovendien nog eens uit de toekomst komt… Het recept is gekend.

In G-Maru Edition voegt Kawashita een magisch, fantastisch element toe aan haar vertrouwde sentimentele shonen. En eerlijk gezegd slaagt ze daar niet bijster goed in. Misschien ben ik té allergisch aan het principe van gadgets of uit het niets verschijnende uitvindingen, maar de sterkte van Kawashita ligt in het overbrengen van gevoelens en dat lijkt ze hier volledig over het hoofd te zien. Hier draait het enkel om de toevallige ontblotingen en dat is doodzonde voor zo’n getalenteerd mangaka.