Frère à louer

Mangaka: Ichiiro Hako
Uitgever: Delcourt/Tonkam
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 4
Score:

8.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Mangaka Ichiiro Hako brengt ons met Rental Onii-chan een aangrijpende seinen manga. In Frankrijk was het uitgeverij Delcourt/Tonkam die niet aan de lokroep weerstond en de vierdelige reeks nu naar het Frans vertaalt onder de titel Frère à louer.

Kanami’s ouders overleden een tijdje terug in een verkeersongeluk en sindsdien woont het jonge meisje samen met haar grote broer. Haar grote broer was altijd haar beste vriend, maar sinds de dood van hun ouders is hij volledig veranderd. Hij is kil en agressief geworden, verlaat nooit nog het huis en slaat Kanami als ze hem voor de voeten loopt. Kanami voelt zich helemaal alleen op deze wereld…

Op een dag zit Kanami te huilen op een schommel en ontmoet ze een jongeman die vraagt wat er scheelt. De jongen zal het meisje enorm aan haar oudere broer doen denken toen die nog lief en vriendelijk was. Eenmaal ze getroost en opgebeurd is, vraagt Kanami aan de jongeman of ze hem kan inhuren om haar grote broer te spelen…

En zo gebeurt het dat Kanami telkens ze een moeilijk moment beleeft met haar échte broer beroep doet op haar huurbroer om haar op te beuren. Ze gaan naar pretparken, gaan winkelen, gaan naar de arcade,… Tenminste, tot de tijd op is. Dan betaalt Kanami de jongen een afgesproken som geld en nemen ze afscheid.

Frère à louer beschrijft op aangrijpende wijze de manier waarop Kanami omgaat met de dood van haar ouders en de drastische gedragswijziging van haar oudere broer. Die broer veranderde volledig, niet enkel omdat hun ouders om het leven kwamen, maar ook omdat er nadien heel wat aasgieren op de omvangrijke erfenis afgevlogen kwamen.

De huurbroer zal Kanami zo goed als het kan steunen en bijstaan, maar al snel wordt duidelijk dat het meisje hem evenzeer helpt om af te rekenen met zijn eigen verleden. En zo zullen ze steun zoeken én vinden bij elkaar.

Frère à louer zal je als lezer al snel overtuigen door de emoties en empathie die beide personages uitstralen. Je wil gewoon heel erg graag dat het goedkomt met hen. Niet voor niets is de manga één van de uithangborden van het voorpublicatiemagazine Gangan Pixiv van Square Enix.