Food Wars

Mangaka: Shun Saeki / Yûto Tsukuda
Uitgever: Tonkam
Volumes Frans: 13
Volumes Japans: 19
Score:

8.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Food Wars is de Franse titel van Shokugeki no Sôma. Zoals de titel al een beetje doet vermoeden is dit een manga over koken en eten. De aangename tekeningen zijn van Shun Saeki en de plot werd geschreven door Yûto Tsukuda. Aan tafel!

De 15-jarige Soma is opgegroeid tussen de potten en pannen in het restaurant van zijn vader. Een volks familierestaurant waarin Soma de knepen van het vak leerde. Soma’s leven wordt overhoop gegooid als zijn vader plotseling besluit naar New York te verhuizen en zijn restaurant te verkopen. Soma zal naar een prestigieuze koksschool gestuurd worden. Maar niet zomaar iedereen wordt toegelaten…

Soma weet zijn praktijkervaring echter te gebruiken om toegelaten te worden tot de prestigieuze school. Met zijn uitgebreide kennis zal hij er telkens in slagen succulente gerechten te bereiden die zijn proevers tot een waar orgasme zullen drijven. Een van de unieke punten aan Food Wars zijn de reacties van de proevers die telkens vol fanservice zitten. Dergelijke reacties kennen we bijvoorbeeld ook uit de broodmanga Yakitate Japan, maar hier gaat het niet louter om de expressie maar ook om de seksueel gerichte fanservice. Het blijft echter een shonen die alles erg braaf in beeld brengt, dus geen tepels of geslachtsorganen. Het voordeel van dergelijke taferelen in een keuken te laten afspelen is dat er altijd wel handig gebruik gemaakt kan worden van wat rook of damp.

Soma is een genie dat al snel zal toetreden tot de elite van de school. Hij mist misschien wat theoretische kennis, maar maakt dat allemaal goed via zijn praktijkervaring. De andere studenten zullen de volkse jongen echter niet zomaar in hun armen sluiten. Hij is een concurrent waarmee afgerekend moet worden. Dat kan in echte food wars. Battles waarbij twee koks elkaar uitdagen om het beste gerecht te maken.

Food Wars oftewel Shokugeki no Soma is een heel vermakelijke shonen manga over koken en eten. Het is allemaal erg grappig en luchtig gehouden zodat je zeker geen last zult hebben van een indigestie na het lezen van Food Wars. Aanrader voor al wie geen (voedsel)allergie heeft aan manga over koken en eten.