Flying Witch

Mangaka: Chihiro Ishizuka
Uitgever: nobi nobi!
Volumes Frans: 5
Volumes Japans: 6
Score:

8.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Flying Witch is een manga van de hand van Chihiro Ishizuka en wordt ons in het Frans gebracht door uitgeverij nobi nobi.

De “flying witch” van het verhaal is de 15-jarige Makoto, een jonge heks die zoals de traditie vraagt haar ouderlijke huis verlaat op 15-jarige leeftijd om zelfstandig te worden. Samen met haar zwarte kat Chito verlaat ze Yokohama en verhuist ze naar het platteland waar ze intrekt bij haar neef Kei en haar nichtje Chinatsu. Daar zal ze niet alleen zichzelf beter leren kennen maar ook volop genieten van het leven op het platteland…

Makoto zal al snel ervaren dat de tijd zich trager lijkt af te spelen op het rustieke platteland, maar met de chaotische Makoto in hun buurt zal het leven van de plaatselijke bewoners wel opgeschrikt worden.

Flying Witch ademt voor mij wat dezelfde sfeer uit als Yotsuba. En dat lijkt me alvast een heel mooi compliment. De vliegende heks ontdekt net als Yotsuba haar nieuwe thuis en lijkt alles vol verwondering te ervaren.

Even goed als Yotsuba is Flying Witch nu ook weer niet, maar wie een gezapige manga wilt lezen over een heks die de stiel leert en ondertussen het rustieke leven op het platteland ontdekt, zal zeker een kwaliteitsvolle manga vol boeiende personages ontdekken.