Fille du Temple aux Chats (La)

Mangaka: Makoto Ojiro
Uitgever: Soleil
Volumes Frans: 9
Volumes Japans: 9
Score:

9.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Makoto Ojiro kennen we ondertussen allemaal van ‘Insomniaques’, maar eerder bracht de mangaka ons ook reeds ‘La Fille du Temple aux Chats’. Is dat eveneens een pareltje zoals ‘Insomniacs After School’?

Gen besluit na een ruzie met zijn ouders bij zijn grootmoeder in te trekken die in een tempel woont op het afgelegen platteland. Bij zijn grootmoeder wordt Gen herenigd met Chion, een verre nicht van hem. Chion is enkele jaren ouder dan Gen, maar als kleine kinderen waren de twee onafscheidelijk in de periode dat Gen in de tempel verbleef. Is die band na al die jaren hetzelfde gebleven? En hoe ervaren ze dat leeftijdsverschil nu Chion half in het volwassen leven staat en Gen nog school loopt?

Gen was nog een kleuter toen hij in de tempel verbleef en zijn herinneringen aan Chion zijn in het begin vaag, maar Chion weet nog goed hoeveel plezier ze met elkaar hadden… En al snel blijken de twee het nog steeds prima met elkaar te kunnen vinden. Heeft Gen zijn thuis gevonden?

Gen zal zich al snel aanpassen aan het leven in de tempel en ook op zijn nieuwe school maakt hij al snel vrienden. De tiener aardt duidelijk beter op het platteland dan in het drukke Tokyo want Gen is behulpzaam en vriendelijk. Allesbehalve een opstandige tiener…

En zo volgen we de ‘belevenissen’ van Gen die ontdekt hoe het er in de tempel en het dorpje aan toegaat.

“Neko no Otera no Chion-san” is een echte slice-of-life manga met twee heel warme hoofdpersonages die ieders hart zullen stelen, en ook een sterke cast aan nevenpersonages die allemaal hun rol spelen. Net zoals Gen kan je ook als lezer even onthaasten dankzij de mooie verhaaltjes in de tempel vol katten…

‘La Fille du Temple aux Chats’ bezorgt je als lezer een even warm, rustig en nostalgisch gevoel als ‘Insomniaques’. Het rustieke van de tempel vol katten en het platteland versterkt die sfeer enkel.

Beide manga zijn echte aanraders voor al wie van een rustgevende slice-of-life manga houdt met warme personages. Een echt voordeel aan ‘La Fille du Temple aux Chats’ is ook dat het een afgeronde reeks is die 9 volumes telt en dat het een mooie einde is die volledig in de lijn ligt van alle voorgaande volumes. En zo bewijst Makoto Ojiro dat je ook een slice-of-life kan afronden tot een mooi geheel. Absolute aanrader!