Femme fatale – Unmei no onna

Mangaka: Kaya Shigisawa
Uitgever: Soleil
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 3
Score:

4.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Er zijn zo van die manga’s die het moeten doen zonder naambekendheid, zonder een bekende mangaka, zonder in het oog springende cover, zonder een originele pitch, zonder enige vorm van publiciteit. Wetende dat er nog altijd een overaanbod aan Franse manga verschijnen, vraag je je af of die manga’s niet onder de radar blijven. Wie koopt die ‘onzichtbare’ manga’s? Nu ja, ik bijvoorbeeld…

Femme fatale is de Franse titel van Unmei no onna, een driedelige manga van Kaya Shigisawa. Saitou studeert aan de universiteit maar spendeert daar vooral tijd in zijn studentenclub. Hij wordt er geapprecieerd maar ook een beetje voor de gek gehouden. Doorsnee studentengedrag. Ook lid van de club is Ebisawa, een leeghoofd dat met haar bril en korte haar niet echt tot de verbeelding van de jongens zou moeten spreken. Toch is het op Ebisawa dat Saitou verliefd wordt. En dat is een heikele kwestie aangezien Ebisawa al een vriendje heeft.

We volgen het reilen en zeilen van deze jongeren. Saitou die twijfelt of hij zijn liefde aan Ebisawa wel mag uiten als zij in een relatie zit. Ebisawa die niet volledig gelukkig is in haar relatie maar ook niet zomaar durft toegeven aan haar gevoelens voor Saitou. Uiteraard speelt ook de vriend van Ebisawa zijn rol. Maakt hij Ebisawa wel gelukkig?

Dit is een echte slice of life manga. Er gebeurt niets buiten wat mijmeringen over gevoelens. En eigenlijk is dat te weinig. Ik vroeg me in het begin af of iemand deze manga koopt, en na lectuur moet ik me eveneens afvragen of iemand dit echt goed vindt? Dit is allerminst een slechte manga, maar wie wordt hier wild van? Zo wild dat hij/zij de manga zou aanraden aan iemand?

Femme fatale is goed getekend maar blijft gedurende het hele eerste volume te vlak, te veel aan de oppervlakte kietelen, om te boeien.