Ex-Humans

Mangaka: Yuichi Kato
Uitgever: Pika
Volumes Frans: 5
Volumes Japans: 5
Score:

7.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

De Japanse shonen manga Hiniiru van Yuichi Kato wordt in het Frans uitgebracht door Pika onder de titel “Ex-Humans”. Is deze sciencefiction thriller jouw aandacht waard?

Tien jaar geleden beleefden jeugdvrienden Kagero en Momiji een ramp die hun stad verwoestte. Meer dan 100.000 mensen lieten het leven en sindsdien hangt er een vreemde, dreigende structuur boven hun stad. Maar aangezien die structuur geen actie lijkt te ondernemen heeft het leven zijn oude gangetje hernomen.

Maar op een dag lijkt de tragedie zich te herhalen en worden Kagero en Momiji aangevallen door enkele duistere wezens die al hun vrienden doden. Momiji wordt opgegeten door één van de entiteiten die “dross” worden genoemd en Kagero verliest zijn hand wanneer hij zijn vriendin probeert te redden… Wat is er aan de hand (no pun intended)?

Zowel Kagero als Momiji zullen de aanval echter overleven. Momiji verliest echter haar menselijkheid en wordt een half-dross, Kagero wordt een zogenaamde ember, een mens met bovenmenselijke krachten. Samen zullen ze de krachten bundelen met een organisatie die de strijd aanbindt met deze dross…

Maar vanwaar komen deze duistere wezens? Zijn het aliens? Of werden ze door de mens geschapen? En al snel blijkt dat er ook een organisatie is die de dross steunt en het einde van de mensheid probeert te bewerkstelligen. Bovendien blijkt Momiji een erg belangrijke schakel te zijn geworden door de transformatie tot dross te hebben overleefd…

Ex-Humans is een spannende sciencefiction manga waarin gestreden wordt om het voortbestaan van de mensheid maar ook om de liefde. Het enige waardoor Kagero en Momiji hun menselijkheid bewaren is hun onvoorwaardelijke liefde voor elkaar. Maar hebben ze ook een toekomst samen in deze wereld waarin Kagero aanzien wordt als een monsterlijke mens en Momiji beschouwd wordt als een halfmenselijk monster?

Ex-Humans is een vlot weglezende manga die niet de hoogste toppen scheert en bij momenten nogal eenvoudig uit de hoek komt, maar die daardoor wel enorm toegankelijk is voor een breed publiek.