Etudiantes Coquines

Mangaka: Yatsuko Enoki
Uitgever: Soleil
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 1
Score:

6.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Yatsuko Enoki zou een rijzende ster zijn in het hentaiwereldje. Uiteraard maakt uitgeverij Soleil je wijs wat ze wil want wie kan dit checken? Net zoals veel van zijn collega’s waagt hij zich aan een bundel kortverhalen om zijn carrière uit de grond te stampen.

Etudiantes Coquines (Gakuen Lovers S in het Japans) bevat tien verhaaltjes die de bundel vullen. Zoals de titel doet vermoeden draait het telkens om studenten die op een of andere manier in bed belanden. Met partner. Zonder kleren. De verhalen zijn divers maar blijven telkens in dat studentenmilieu en blijven ook binnen de perken. Geen al te gore uitspattingen. Daar zijn we alvast blij om.

Waar we minder over te spreken zijn is het erg vrijblijvende karakter van de verhaaltjes. Natuurlijk lezen ze lekker weg, maar origineel uit de hoek komen doet deze bundel nergens. Stilaan weten we nu ook wel hoe een bundel kortverhalen in het erotische genre wegleest. Twintig pagina’s per verhaal volstaan niet om personages of setting uit te diepen en zonder bizar uit de hoek te komen kan je de situaties natuurlijk niet blijvend vernieuwen. En bizarre situaties hebben we sowieso liever niet…

Etudiantes Coquines is allesbehalve een slechte bundel kortverhalen, maar wordt beperkt door het genre. Wie nog nooit een bundel erotische kortverhalen heeft gelezen zal hier wel plezier aan beleven, maar voor de rest is dit gewoon ‘meer van hetzelfde’.