Entre deux

Mangaka: Mizuki Asamori
Uitgever: Soleil
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 3
Score:

8 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Eén van m’n favoriete genres blijft van oudsher de sentimentele shonen. Al snel probeer je nadien enkele hentai reeksen. Een logische doorgroei? Al te vaak stel je dan echter vast dat hentai manga niets meer zijn dan een opeenvolging van plaatjes vol uierborsten en lichaamssappen. Het gevoelsleven wordt helemaal over het hoofd gezien terwijl het bij de sentimentele shonen net dat aspect was dat me zo aansprak. Biedt Entre deux soelaas?

Keita ontmoet na een vermoeiende studiedag de wel erg bevallige Honoka. Ze raken aan de praat en wanneer ze op de trein in slaap vallen eindigen ze in een afgelegen stadje zonder slaapgelegenheid. Enkel een love hotel staat naar hen te lonken… Ze kunnen niet anders dan een hete nacht beleven.

Keita’s ontmoeting met de evenzeer erg bevallige Aya is al even toevallig. De dag na zijn ontmoeting met Honoka beleeft hij een heet standje met Aya. Aya is echter ondernemender dan de wat mysterieuze Honoka en zij zal zelf het voortouw nemen om een relatie aan te gaan met Keita. Voor de student het goed en wel beseft gaat hij uit met Aya zonder zijn gevoelens voor Honoka op een rij te kunnen zetten.

Al snel blijkt dat Aya en Honoka elkaar kennen. En zelfs goede vriendinnen zijn. Honoka lijkt de relatie van Keita met haar beste vriendin te steunen maar Keita krijgt maar geen hoogte van de geheimzinnige Honoka die nooit haar gevoelens lijkt bloot te geven. Maar ook Keita zelf raakt niet wijs uit zijn gevoelens. Voor wie voelt hij het meest? Aya of Honoka? Zijn hart lijkt het diep vanbinnen wel te weten maar vooralsnog geeft zijn lichaam er niet aan toe…

Entre deux lijkt wel een ero-kloon van Kimagure Orange Road, maar dan zonder de magische elementen. De relaties binnen de driehoeksverhouding lijken overgenomen uit de klassieker die we kennen uit onze jeugd (Max et compagnie op Club Dorothée). Honoka als mysterieuze nimf die Keita’s hart sneller doet slaan en Aya als spontane huppeldepupmeid die het voortouw neemt.

Entre deux vormt de bovenklasse van de hentai manga. Natuurlijk is het nergens psychologisch diepgravend maar je voelt je als lezer wel nauwer betrokken bij de personages dan in menig andere hentai. Entre deux biedt net dat tikkeltje meer dan enkel hormonaal plezier.