Elle et son chat

Mangaka: Makoto Shinkai / Tsubasa Yamaguchi
Uitgever: Pika
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 1
Score:

9 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

“Elle et son chat” is een manga-adaptatie van een werk van Makoto Shinkai. Uitgeverij Pika had het lumineuze idee dit one-shot ook in het Frans uit te brengen en wij waren enorm benieuwd naar deze manga van “Kanojo to Kanojo no Neko”, getekend door Tsubasa Yamaguchi.

Chobi is nog een kitten wanneer hij gered wordt door een jonge vrouw die het katje meteen in haar appartement opneemt. De kitten wordt al snel ‘verliefd’ op zijn baasje en zal ons via zijn gedachten weergeven hoe hij haar als persoon ervaart… De jonge vrouw lijkt altijd opgewekt en vrolijk, maar is ze dat wel?

Chobi’s baasje leeft als vrijgezel in een appartement en heeft het moeilijk met het verwachtingspatroon van onze maatschappij. Na haar studies bleef ze lange tijd werkloos, maar nu is ze eindelijk gesetteld in haar job. Maar hoe houdt ze haar zelfstandigheid als vrouw zonder zich eenzaam en geïsoleerd te voelen?

Chobi geeft ons via zijn kattenogen een blik op de gevoelens van de jonge vrouw en hoe warme momenten afgewisseld worden door bittere momenten van droefenis en eenzaamheid. Net zoals de seizoenen zal ook zijn baasje zonnige dagen afwisselen met druilerige dagen vol regen…

En dan toont Makoto Shinkai ook hier weer dat hij enorm sterk is in het overbrengen van gevoelens op een heel natuurlijke manier. Een verhaal is er niet echt, maar toch leef je enorm mee met de jonge vrouw en hoe ze zich probeert staande te houden in onze maatschappij.

De anime van “Elle et son chat” is het debuut van Makoto Shinkai, maar dat is aan het scenario of de sfeer van deze adaptatie alvast niet te merken. Dit is echt gewoon een heel warme lectuur die zeker een erg breed publiek zal kunnen bekoren.