Elin – la charmeuse de bêtes

Mangaka: Nahoko Uehashi / Itoe Takemoto
Uitgever: Pika
Volumes Frans: 4
Volumes Japans: 11
Score:

9 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Fantasy-auteur Nahoko Uehashi liet een mangaversie tekenen van Kemono no Souja en de manga getekend door Itoe Takemoto bereikt ons nu ook in het Frans via uitgeverij Pika onder de titel Elin, la charmeuse de bêtes. Maar is het ook een beestig goede manga?

Elin is een tienjarig meisje dat opgroeit met haar moeder in een land waarin reptielachtige draken door de mens overmeesterd werden. De moeder van Elin draagt zorg voor één van de meest waardevolle dieren in de kudde van het dorp, maar wanneer het dier sterft wordt Elins moeder verantwoordelijk gehouden en op gruwelijke wijze geëxecuteerd. Net voor ze sterft zal ze haar dochter nog een glimp gunnen van de geheimen achter hun afkomst…

Elin en haar moeder behoren immers tot een mysterieus ras dat vele geheimen met zich meedraagt. Na de dood van haar moeder raakt ook Elin op de dool en uiteindelijk zal ze opgevangen worden door een imker uit een ander land. Maar dat zal Elin er niet van weerhouden om op zoek te gaan naar haar roots en te achterhalen waarom ze zo’n bijzondere interesse in dieren vertoont…

Deze fantasy seinen is een prachtig verhaal waarin we Elin volgen die op zoek gaat naar haar roots. De sfeer die de manga uitstraalt boeit enorm en de tekenstijl zet die warme sfeer nog extra in de verf. De zachte pennentrekken van de mangaka doen de personages eer aan en geven ze een nostalgische maar toch ook moderne touch.

En ook het scenario beklijft enorm. Je hebt de dagdagelijkse beslommeringen van Elin die de imker zal bijstaan, maar tegelijkertijd worden er ook hoofdstukken ingelast die het geopolitieke verhaal van het scenario stofferen.

Deze manga toont dat er nog steeds pareltjes gevonden kunnen worden in mangaland. Uehashi is blijkbaar een gelauwerde fantasy auteur in Japan, maar zelf had ik de naam nog nooit gehoord, maar de wereld die Uehashi hier schept is er werkelijk één waarin je je als lezer graag in onderdompelt. Bovendien is Elin een hoofdpersonage waaraan je je snel hecht en dan ben je al snel vertrokken voor een avontuurlijke tocht van 11 volumes!