Ecchi Gallery

Mangaka: Takumi Kobayashi
Uitgever: Soleil
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 1
Score:

7 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Uitgeverijen Soleil en Taifu blijven de mannelijke fans verblijden met erotisch getinte titels. Ook het hier besproken Ecchi Gallery behoort weer tot de Eros-collectie van Soleil en is van de ‘enorm bekende’ auteur Takumi Kobayashi. Nog nooit gehoord van deze mangaka maar vlotte promopraatjes doen me het boekje blijkbaar toch weer aanschaffen!

De 28-jarige kerel die we in de eerste drie hoofdstukken volgen is nog maagd. Tijdens zijn jeugd zat hij op jongensscholen of besteedde hij enkel aandacht aan baseball waardoor meisjes eigenlijk altijd wat in de vergeethoek werden gedrumd. Maar nu is hij 28 jaar en voelt hij zich ongemakkelijk als hij erbij stilstaat dat hij nog steeds maagd is. Meer zelfs, het kwelt hem zo hard dat hij zelfs bij hoertjes een zeker gevoel van slaptitude voelt opkomen als het moment van de daad voor de (open) deur staat.

Wanneer hij op het werk een leuk meisje ontmoet, begint het te kriebelen. Misschien moet hij gewoon eerst verliefd worden alvorens hij als een ware dekhengst zijn sappen kan spuien? Hij waagt zijn kans…

Het eerste verhaal van deze bundel kortverhalen is een vlotte weglezer maar overstijgt nergens de doorsnee middelmaat. En spijtig genoeg geldt dat ook voor de rest van de bundel. Leuke verhaaltjes, aangenaam getekend, niet overdreven gefocust op de uitwisseling van lichaamssappen maar ook aandacht aan het gevoelsmatige en het verhaal, maar nergens de middelmaat overstijgend. Nu er enkele leuke mini-series op de markt beschikbaar zijn, zoals Entre Deux en Secret’R, vallen de beperkingen van kortverhalen des te meer op.

Ecchi Gallery is zeker geen manga die je kan afraden aan de fans van het genre, maar kan je de titel ook aanraden? Tgoh…