Diebuster Gunbuster 2

Mangaka: Kotetsu Akane
Uitgever: Tonkam
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 1
Score:

7 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Ik ben een grote fan van de Neon Genesis Evangelion manga, zo erg dat ik ook dringend de anime wil bekijken. Als Tonkam een manga aankondigde die eveneens gebaseerd was op een anime van studio Gainax dan besloot ik al snel deze aan m’n collectie toe te voegen. Een leesbeurt later kon deze recensie neergepend worden.

Diebuster Gunbuster 2 is volgens de informatie in de manga een OAV van 6 afleveringen. De uitwerking van dit one-shot dat de twee eerste episodes hervertelt werd door Gainax toevertrouwd aan ene Kotetsu Akane.

Nono is een naïef en ietwat onhandig meisje dat in een bar werkt. Haar grote droom bestaat eruit ruimtepiloot te worden om de planeet te kunnen beschermen tegen aliens. Maar enkel de psioniques maken kans tegen de ruimtewezens. Zij vechten in hun buster machine tegen aliens die de planeet bedreigen.

Wanneer Nono op een nogal hardhandige manier in contact komt met opperpsionique Lark ziet ze alsnog haar kans schoon om de organisatie van psioniques te vervoegen. Ze is dan wel geen psionique maar blijkt als robot toch over een enorm krachtenarsenaal te beschikken – al dan niet nuttige krachten.

Nono en Lark zullen als zussen met elkaar omgaan en samen de strijd aangaan tegen alle mogelijke vijanden.

Kotetsu Akane hanteert een enorm typische mangastijl. Het is dus allemaal wel mooi om zien maar ontbreekt toch wat aan persoonlijkheid. Het probleem zit ‘em echter niet in de tekeningen maar in het toch wel erg losse scenario. Het one-shot geeft niet echt een bevredigend gevoel als stand alone lectuur. Er zit best wel potentieel in maar niet alles wordt even goed uitgewerkt en de mangaka weet niet altijd de concentratie van de lezer vast te houden. Eerder een hebbeding voor de fan van de anime?