Denjin N

Mangaka: Kazu Inabe / Yuu Kuraishi
Uitgever: Pika
Volumes Frans: 4
Volumes Japans: 4
Score:

6.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Denjin N is een psychologische thriller die in het Frans wordt uitgegeven door Pika. Het duo Kazu Inabe (tekeningen) en Yuu Kuraishi (scenario) ligt aan de basis van deze seinen en dan weten we dat we ook best over een stevige maag beschikken!

Nasu heeft het niet makkelijk in het leven. Gedurende zijn hele schooltijd werd hij gepest en wanneer zijn vader het gezin verliet, begon zijn moeder met drinken. Nasu werkt in een superette waar hij opnieuw gepest wordt door zijn baas, en thuis grist zijn moeder zijn geld weg om er drank mee te kopen. Slechts één iets houdt Nasu overeind: zijn liefde voor de idols groep ‘Les Fées’, waarin zijn voormalige klaasgenootje Misaki Kanzaki meezingt. Ooit toonde Misaki zich aardig tegenover Nasu en dat is hij nooit vergeten. Nasu is een grote fan van Misaki. Een héél grote fan. Maar dan gebeurt er een akelig incident…

Wat volgt is een manga die wel wat weg heeft van Death Note… De mysterieuze ‘N’ zal op haast magische wijze beginnen moorden en alles in het werk stellen om van ‘Les Fées’ de meest succesvolle idols ter wereld te maken. De politie ziet slechts één optie: een stel geniale tweelingbroers die beschikken over bijzondere krachten inschakelen om de identiteit van de mysterieuze ‘N’ te achterhalen…

Denjin N is een vierdelige psychologische thriller met een stevig horrorkantje. De mangaka leverden ons eerder ook reeds ‘Starving Anonymous’ en dus konden we ons een beeld vormen aan wat ons te verwachten.

De vreselijkste sterfscènes worden erg grafisch in beeld gebracht en op geweld staat hier geen maat. Een seriemoordenaar die zich als elektriciteit lijkt voort te bewegen is ook weer een ‘specialleke’ dat we nog niet eerder zagen passeren.

Waar de strijd tussen N en de tweelingbroers wat lijkt op die in Death Note is het kat-en-muisspelletje hier toch van een andere orde. En eigenlijk kan je dat van de hele manga wel zeggen. Denjin N is een vlotte weglezer maar niet meteen de manga die een blijvende indruk op de lezer zal nalaten.