Demon Slave

Mangaka: Takahiro / Yohei Takemura
Uitgever: Kurokawa
Volumes Frans: 11
Volumes Japans: 14
Score:

7.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Mato Seihei no Slave wordt in het Frans uitgegeven als ‘Demon Slave’ bij uitgeverij Kurokawa, maar je kan de shonen manga ook kennen als ‘Chained Soldier’. De reeks werd bedacht door Takahiro en de tekeningen zijn van Yohei Takemura. Maar hoe luidt ons oordeel?

We weten allemaal wat er in 2020 gebeurde: gelijkheid tussen genders werd opgeheven en vanaf dat jaar zijn de vrouwen aan de macht. Mannen dienen enkel nog om het vuile werk op te knappen en zelfs het openbaar vervoer wordt opgedeeld in de luxueuze wagons voor de vrouwen en de veel te kleine wagons voor de mannen die als sardienen in blik op elkaar geprakt staan. Maar er gebeurde natuurlijk meer tijdens dat bewuste jaar 2020…

Iedereen weet natuurlijk ook dat in dat jaar Mato verscheen, het demonische continent waar geen mens veilig is. Behalve natuurlijk de mensen die superkrachten hebben verkregen door de demonische perziken te eten. Kortom, de geschiedenis van het jaar 2020 is genoegzaam bekend.

Ons verhaal begint wanneer Yuki – een jongen die zijn plaats in de maatschappij kent! – getransporteerd wordt naar Mato. Paniek bij Yuki die vreest dat zijn laatste momenten zijn aangebroken. Zal hij net als zijn zus vijf jaar eerder ook ‘verdwijnen’ door een Mato-incident? Dat is zonder Kyoka gerekend! Kyoka maakt deel uit van het antidemonenleger en zij redt het hachje van Yuki die tegen een overmacht van demonen komt te staan. De overmacht is zelfs zo groot dat Kyoka de hulp inroept van Yuki en hem een demonisch stukje fruit geeft waardoor de krachten van Yuki ontluiken… En dan blijkt al snel één ding duidelijk te worden…

Yuki blijkt een goede match te zijn voor Kyoka op het strijdtoneel en Kyoka zal Yuki inhuren als haar slaaf om samen met haar de demonen te bestrijden. Maar blijkbaar hangt er ook een tegenprestatie aan vast. Wanneer Kyoka beroept doet op de krachten van Yuki zal ze na afloop van het gevecht aan zijn diepste fantasieën moeten voldoen. En blijkbaar zijn die fantasieën van Yuki die van een doorsnee tienerjongen…

En zo is al meteen duidelijk dat Demon Slave een echte ecchi haremmanga is, waar het mannelijke hoofdpersonage al snel omringd zal worden door knappe deernes die over bijzondere krachten beschikken maar stiekem toch nóg sterker worden door Yuki.

Eigenlijk hebben we hier echt te maken met een B-reeks uit de Shonen Jump+, maar op één of andere manier is dit ook wel eentje waar je snel ‘nog één boekje’ van wil doorlezen. Ja, het is perverse ecchi en baanbrekend is het nergens, maar de pacing en het verhaal zijn dan toch net interessant en spannend genoeg om ons voort te doen lezen.

En dan kunnen we slechts één conclusie trekken: Demon Slave zal weinig toevoegen als je al een doorwinterde mangafan bent, maar dit is echt zo’n manga die ogen zal doen opentrekken als je een tienerjongen bent die nog nooit een manga in handen heeft gehad. Dan vind je dit ongetwijfeld ‘de beste manga ooit’.