Deep Kiss

Mangaka: Kasane Katsumoto
Uitgever: Asuka
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 1
Score:

7 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Het was in november 2006 dat Asuka hun Lolita-collectie lanceerde met de uitgave van drie titels, waaronder deze bundel kortverhalen van Kasane Katsumoto ‘Deep Kiss’. De lolita-manga moest het gat opvullen tussen de traditionele shojo reeksen en de volwassen josei manga. Ze werden dus uitgegeven met als doelpubliek het vrouwelijke puberpubliek dat bijna volwassen is. Echt iets voor mij dus…

Deep Kiss omvat vier kortverhalen van telkens een veertigtal pagina’s waarin seks dus een belangrijke rol speelt. Zoals Kasane Katsumoto aankondigt in haar voorwoord: dit is haar eerste erotische manga en ze vond het super om zich te verdiepen in het tekenen van seksscènes. Leuk voor haar!

Het eerste verhaal gaat over een meisje, Nana (is dit nu echt de meest gebruikte meisjesnaam in Japan???) dat met een oogopslag merkt dat de stoere Onozato de jongen van haar leven is. Hij is echter knap en populair en als ze hem vraagt om met haar uit te gaan, lacht hij haar uit en zegt hij haar dat ze zich wat sexier moet kleden en gedragen. Alleen dan zal hij overwegen met haar op stap te gaan. En aldus geschiedde… Nana gaat shoppen, koopt een voorraad schmink en passeert vlug nog eens bij de kapper, alvorens het opnieuw te proberen bij Onozato. En jawel, deze keer gaat hij in op haar verzoek. Nana ziet er dan ook uit als een echte… euhm… lolita. Natuurlijk zullen ze al heel vlug overgaan tot een gezonde portie seks, maar dan merkt Nana dat Onozato misschien wel eens een oogje heeft op een andere, voluptueuzere, vrouw… Wat nu gedaan?! Maar eind goed, al goed, want Onozato kiest ook zonder de sexy kledij, de schmink en het extravagante kapsel voor zijn Nana… Aawww!

Dit was de niet zo korte inhoud van het eerste verhaal en daarmee is de teneur gezet voor de drie andere verhalen. Het hoofdpersonage is telkens de jonge vrouw die een oogje heeft op een man die op het eerste zicht onbereikbaar voor haar is, maar waarmee ze dan uiteindelijk toch verkering en seks zal hebben. Het einde zal natuurlijk ook altijd positief uitdraaien voor onze tortelduifjes, ondanks de obstakels die zich op hun weg naar de eeuwige liefde voordeden.

Lees deze manga zeker niet voor de diepgravende emoties. Deep Kiss bestaat uit vier niemendalletjes van verhalen die het doelpubliek zeker zullen bekoren maar die echt wel heel weinig om het lijf hebben – letterlijk en figuurlijk. Gelukkig bestaan de kortverhalen slechts uit een veertigtal pagina’s want als ze langer zouden duren zou je je er toch slechts aan beginnen ergeren. Nu is het net goed qua lengte.

De seksscènes worden dan wel goed in beeld gebracht maar echt veel variatie valt er niet te bespeuren, wat gevinger, een snelle wip en tussendoor even de tijd nemen om de droomprins te pijpen, en that’s it. Waarschijnlijk perfect om de meisjes te doen bij wegdromen?

Over de tekenstijl valt weinig te zeggen. Het volstaat om alles mooi in beeld te brengen maar ze zal je niet bijblijven om de een of andere reden.

Deze Deep Kiss zal dus wel doen waar de manga voor geschreven is – een leuk moment bezorgen aan het doelpubliek – maar voor iemand anders biedt dit one-shot toch net iets te weinig variatie en diepgang om een positieve indruk na te laten.