Darling

Mangaka: Yuki Yoshihara
Uitgever: Génération Comics
Volumes Frans: 3
Volumes Japans: 8
Score:

8 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Het vierdelige Ai suru Hito was voor mij echt een voltreffer. De tot dan voor mij onbekende mangaka Yuki Yoshihara kon mij onmiddellijk tot haar grote schare fans rekenen. En toch twijfelde ik om Darling – La récette de l’amour (Darling wa Namamono ni tsuki) aan te schaffen. Het was immers een oudere reeks van de mangaka en ik vroeg me af of ze hier wel even verfrissend en scherp uit de hoek zou komen als bij Ai suru Hito. En toch waagde ik m’n kans!

Setsuko is opgegroeid bij haar vader die een travestietenbar openhoudt. Zou het daarom zijn dat de jonge vrouw zo frigide is? Ze heeft best wel al wat vriendjes gehad maar telkens weer loopt het af met een sisser omdat ze geen plezier beleeft aan de sex en de liefkozingen.

Tijdens een feestje in de bar van haar vader ontmoet ze Kyôsuke, een jonge, charmante, knappe dokter. Wanneer hij haar aanraakt gebeurt het ondenkbare! Setsuko krijgt het warm van binnen, en valt flauw. Heeft ze dan toch eindelijk de man gevonden die haar afhelpt van haar frigiditeit?!

Ze kan Kyôsuke niet vergeten. Gelukkig helpt het toeval – en het feit dat we ons in een manga bevinden – een handje. Blijkt dat de nieuwe dokter op Setsuko’s werk niemand minder is dan… Kyôsuke. Alleen zijn er kapers op de kust. Alle vrouwen zien in hem immers de perfecte echtgenoot. Maar als Setsuko haar hart opent voor de dokter, vraagt hij haar zowaar ten huwelijk! Voor het oog van alle kroonpretendenten.

In Darling hebben de hoofdpersonages dus geen 15 volumes nodig om hun liefde te verklaren aan elkaar zoals in de doorsnee sentimentele shonen. Na enkele hoofdstukken zijn Setsuko en Kyôsuke reeds getrouwd maar dan begint hun lijdensweg pas echt.

Nadat ze gans haar leven frigide is gebleven onder alle aanrakingen van mannen gebeurt nu het omgekeerde. Nog voor ze aan de sex beginnen hyperventileert Setsuko en valt ze flauw. Kyôsuke maakt haar zo zot dat haar lichaam het begeeft. Frigide zijn was reeds erg, maar dit is de hel! Hoe gaan ze dit ooit oplossen?

In Darling gebruikt Yuki Yoshihara hetzelfde recept als in Ai suru hito: een alledaags verhaaltje dat sexy getint is en doorspekt is met humor en super deformed shots van het vrouwelijke hoofdpersonage. Het zijn vooral die super deformed sessies die Darling – net zoals Ai suru hito – zo hilarisch maken. Echte gekke bekken maakt Yoshihara ervan.

Spijtig genoeg vond ik de plot van het verhaal minder boeiend dan in het recentere Ai suru hito. Misschien een persoonlijke voorkeur, maar het basisidee van Ai suru hito past beter bij de details die Yoshihara in haar werken legt dan bij Darling. Maar het blijft wel een leuke reeks voor de fans van het genre. De anderen kan ik enkel aanraden te beginnen met Ai suru hito.