Cosplay Cops

Mangaka: Nao Doumoto
Uitgever: Kazé Manga
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 6
Score:

6.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Cosplay Cops is één van die titels die bij de aankondiging moeilijk te catalogeren zijn. Is het een shojo? Een shonen? Iets hybride? De leuke pitch deed me overgaan tot de aankoop om zelf te oordelen, ook al werd de aankoop zonder enige twijfel ook gestimuleerd door de bevallige agente op de cover…

Rikka is een negentienjarige jongedame en kersvers politieagente. Ze ziet eruit als een echte seksbom maar gedraagt zich als een echte jongen. Uiteraard streeft ze enkele pure idealen na als agente. Al snel stuit ze echter op de bureaucratie van het apparaat. Wanneer ze tijdens een routineopdracht een jong meisje bewusteloos aantreft in een openbare WC is ze maar wat gemotiveerd om de dader te arresteren, maar zolang het meisje geen klacht neerlegt zijn haar handen gebonden. Ze besluit het heft in eigen handen te nemen en de dader uit te dagen!

Cosplay Cops wordt bevolkt door tig wulpse dames maar is zonder enige twijfel een shojo. Het is het verhaal van de meisjes dat verteld wordt, in meisjesstijl, en met shojo pennentrekken. De vrouwelijke personages storen me niet echt, maar de uitspraken die de mannelijke personages in de mond worden gelegd doen me als lezer toch grote ogen trekken. Als lezer associeer ik me graag met de personages, maar dit is niet echt de teneur die me daarbij helpt.

Ook het scenario kabbelt maar wat voort zonder echt interessante wendingen. Een trosje mannen verdringt zich al snel rond Rikka die voordien echter door elke man werd afgestoten. Een uniform doet wonderen? Nu ja, het kan ook aan haar jeugdvrienden liggen want ze ziet eruit als een echte stoot.

Cosplay Cops heeft enkele leutigheden die je als lezer nieuwsgierig maken en je het boekje doen uitlezen, maar als je analyseert hoe de personages worden neergezet is dit gewoon één van die shojo manga die een bittere nasmaak achterlaten.