Civilization Blaster

Mangaka: Kyo Shirodaira / Arihide Sano / Ren Saizaki
Uitgever: Kurokawa
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 4
Score:

8.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Kurokawa blijft een neus hebben voor uit de band springende manga. Hun keuzes weten me niet altijd over de hele lijn te overtuigen maar ze hebben wel altijd iets speciaals waardoor ze zich onderscheiden van de grijze massa. Met een titel als The Civilization Blaster doe je mijn voelsprieten alvast tintelen.

Het verhaal begint met een prinses met als hoofdberoep tovenarij die door een dissident verbannen wordt naar een afgelegen eiland. Op dat eiland is ze niet in staat magie te gebruiken en Samon, de dissident, hoopt door de prinses te verbannen zijn duister plannetje te kunnen doorduwen.

We maken dan de sprong naar een wereld die de lezer iets realistischer overkomt. Yoshino wordt telkens weer aangeklampt om vragen te beantwoorden over zijn verdwenen beste vriend Mahiro. Mahiro’s ouders en zus werden brutaal vermoord en aangezien de politie elk spoor bijster is zint Mahiro zelf op wraak. Dat hij verdwenen is kan volgens Yoshino maar één ding betekenen: hij is iets op het spoor.

En jawel, Yoshino heeft dat goed geraden! De verbannen prinses heeft contact gelegd met Mahiro en heeft hem beloofd de moordenaars van zijn familie op te sporen. Op voorwaarde dat hij haar helpt het einde van de ons gekende beschaving te voorkomen. Als het dat maar is, dacht Mahiro. En wanneer Yoshino Mahiro bij toeval terugziet wordt hij meegezogen in een allesomvattende magische strijd…

The Civilization Blaster heeft een enorm boeiend uitgangspunt en weet de lezer vanaf de eerste pagina’s mee te slepen in dit fantastische verhaal. De personages hebben elk hun eigen drijfveer en het scenario belooft voldoende complex te zijn om ons gedurende meerdere volumes te beklijven.

Deze manga is gebaseerd op een verhaal van Kyo Shirodaira, wordt gesuperviseerd door Arihide Sano en getekend door Ren Saizaki. En het moet gezegd, alle drie leveren ze puik werk af.