City Hunter

Mangaka: Tsukasa Hojo
Uitgever: Génération Comics
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 32
Score:

9 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Zoals jullie waarschijnlijk reeds weten heeft Génération Comics de rechten op de gehele catalogus van Tsukasa Hojo gekocht toen deze getalenteerde en populaire mangaka van uitgeverij veranderde. Zowel J’ai Lu als vooral Tonkam zagen goed verkopende titels uit hun handen glippen. Génération Comics bracht ondertussen reeds Angel Heart uit – Hojo’s meest recente werk en ‘sequel’ van City Hunter. Het was tot dusver echter wachten op heruitgaven van de reeds in het Frans verschenen titels.

Nu brengen ze dus City Hunter uit. Ditmaal geen Nicky Larson als ondertitel meer, de vertaling werd immers volledig in een nieuw jasje gestoken, en de versie die we onder ogen krijgen is de ultieme versie die verscheen bij Coamix, Hojo’s nieuwe uitgeverij. Wat houdt die nieuwe, deluxe versie nu juist in? Groter formaat, vele kleurenpagina’s, nog meer monochroompagina’s, kleine commentaren en meer pagina’s per volume.

Het verhaal van City Hunter aka Nicky Larson is waarschijnlijk wel gekend. Maar voor de nieuwe fans toch nog even de geschiedenis in een notendop!

Ryo Saeba is een huurmoordenaar, en niet de eerste de beste. Alom tegenwoordig in Shinjuku wat zijn thuisbasis is, probeert hij het recht te doen gelden. Iemand die hem nodig heeft kan gewoon het codewoord XYZ achterlaten op het berichtenbord in het station en City Hunter neemt contact met je op.

City Hunter is niet alleen Ryo Saeba maar ook Hideyuki Makimura, een agent. Deze laatste zal echter reeds in het eerste volume het onderspit moeten delven. City Hunter waagt zich immers aan een (te?) grote vijand: Teope Union.

Teope is een Zuid-Amerikaans cartel dat de drugmarkt in Japan onder controle wil krijgen. Ze hebben een nieuw soort drug ontwikkeld dat de gebruiker doet transformeren in een soort superman. Het is een van die killer machines die Makimura ombrengt. Makimura heeft echter ook een zus, Kaori, en zijn laatste wens is dat City Hunter haar beschermen zal…

Zo ontstaat het nieuwe koppel Ryo/Kaori die de hoofdpersonages zullen worden van deze reeks. Ryo, de geobsedeerde die zich laat leiden door zijn ‘mokori’ (= zijn erectie); en Kaori die de mokori van Ryo in toom probeert te houden met alsmaar groter en zwaarder wordende hamers. Humor is dan ook primordiaal in deze reeks die nochtans een serieuze start neemt.

Natuurlijk zullen er mensen zijn die reeds de versie van City Hunter in huis hebben die J’ai Lu uitbracht, maar toch kunnen zij overwegen om opnieuw tot de aankoop over te gaan. Vooral de vele kleurenpagina’s maken dit werk tot een must voor de fans. Het is natuurlijk even wennen aan de wat oudere stijl van Hojo als je Angel Heart volgt, maar de tekenpen van Tsukasa Hojo doorstaat gewoonweg de tijd. Daar kan geen twijfel over bestaan. City Hunter is dé reeks van Tsukasa Hojo en verdient dan ook een plaatsje in ieders mangatheek.

Wil je meer weten over Tsukasa Hojo? Lees dan zeker eens de biografie die we van hem neerpenden in de rubriek ‘Dossiers’.