Cigarette & Cherry

Mangaka: Daishiro Kawakami
Uitgever: Kana
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 10
Score:

8.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Cigarette & Cherry van Daishiro Kawakami wordt gelabeld als een josei manga door Kana die de verfrissende manga naar het Frans vertaald. Deze zevendelige reeks is best weer atypisch te noemen… Aanrader?

Een jonge student heeft er net zes jaren in een middelbare school opzitten. Wanneer hij start aan de universiteit komt hij al meteen in contact met een oudere studente waar hij op slag verliefd op wordt. De jongeman zal er alles aan doen om het hart van zijn senpai te veroveren.

De jongeman heeft echter weinig ervaring met het vrouwelijk geslacht en zal beroep doen op de tips die hij ontdekt in een boek. Maar of die ook zullen werken op de stoere, knappe jonge vrouw is nog maar de vraag…

Cigarette & Cherry is een humoristische manga waarin we Cherry volgen die alles in het werk stelt om het hart van Cigarette te veroveren. Cherry vanwege zijn kapsel en Cigarette omwille van de eeuwige sigaret die de jonge vrouw in haar mond heeft.

De manga zal tonen dat je niet perfect hoeft te zijn om toch iemands gevoelige snaar te raken. Maar dat je wel altijd eerlijk moet zijn om kans te maken om je in iemands hart te nestelen.

Cherry is een onhandige, onzekere jongen die er alles aan doet om stoer en zelfzeker over te komen – maar daar zelden in slaagt; terwijl Cigarette op haar beurt een veel kleiner hartje heeft dan haar stoere uiterlijk doet vermoeden. Zal Cherry erin slagen Cigarette te doen ontdooien?

Cigarette & Cherry volgt het stramien van manga als Yotsubato, Quand Takagi me taquine of Voie du tablier (allen elders reeds besproken op Mangaheuvel). Er is wel een rode draad maar eigenlijk is elk hoofdstuk haast afzonderlijk te lezen.

Cigarette & Cherry is zeker het soort manga waar de volwassen lezer zal van kunnen genieten. Een leuk tijdverdrijf dat genoeg van die typische Japanse humor bevat om telkens weer een glimlach op je gezicht te toveren – en je ondertussen volledig onder te dompelen in de wereld van beide hoofdpersonages.