Cherish

Mangaka: Wataru Yoshizumi
Uitgever: Glénat
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 1
Score:

8.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Het was al een tijdje geleden dat we nog eens een manga van Wataru Yoshizumi mochten ontvangen in het Frans. Plotseling laat Glénat dan drie verschillende manga’s tegelijk los op de mangarekken. Cherish, PXP en Spicy Pink werden gelanceerd tijdens Japan Expo van 2010. In deze recensie nemen we Cherish onder handen.

Cherish bundelt twee kortverhalen: het titelverhaal en Happiness. In Cherish draait het allemaal rond het meisje Chihiro dat wordt opgevoed door een homokoppel. Haar moeder stierf wanneer het meisje drie was en ze liet de opvoeding van haar dochter over aan haar huisgenoot waar ze stiekem verliefd op was. Cherish is een heel mooi verhaal dat bovendien erg sterk wordt neergezet door Yoshizumi. Prachtige sprongen in de tijd maken dit verhaal tot één van de toppers uit haar carrière. Natuurlijk zit er een zeemzoeterig liefdesverhaaltje in verweven maar toch is Cherish zonder meer een topper.

Ook Happiness is een erg sterk verhaal. Akatsu werkt bij een uitgeverij en leert via zijn werk een prachtige jongedame kennen. Ook al is ze qua uiterlijk niet echt zijn type – ze heeft niet eens grote borsten! – toch weet ze zijn interesse te wekken. Vooral haar prachtige handen en lange vingers raken hem. Wanneer hij toenadering zoekt blijkt dat ze al een zoontje heeft. Waarom liep haar huwelijk op de klippen? En zoekt ze wel een nieuwe man? Ook Happiness weet de lezer te boeien en behoort tot het betere werk van de mangaka.

Zoals je kan lezen ben ik erg te spreken over de beide verhalen. Niet voor niets is dit de eerste manga van Wataru Yoshizumi die werd gepubliceerd in een anthologie voor volwassen vrouwen. Voordien werd ze altijd gepubliceerd in Ribon wat gericht is op jonge meisjes. Deze overstap naar volwassener verhalen doet de mangaka duidelijk goed. Het zit weer snor met de inspiratie en de overgang haalt het beste uit Yoshizumi naar boven. Natuurlijk blijft het allemaal lekker luchtig en vormt haar werk in eerste instantie nog steeds een moment van ontspanning, maar de volwassener setting vergroot het aantal mogelijkheden voor de mangaka. Hopelijk blijft ze dit hoge niveau aanhouden!