Charmes de l’infirmière (Les)

Mangaka: Kuuki Fuzisaka
Uitgever: Soleil
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 2
Score:

6.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Soleil blijft hun Eros collectie aandikken met hentai reeksen. Vaak zijn ze erg vrijblijvend maar soms zitten er ook gewoon erg leuke manga’s tussen. Tot welke categorie behoort het hier besproken Les Charmes de l’infirmière?

Kaito is net afgestudeerd als verpleger. En ook in Japan blijkt het niet moeilijk werk te vinden in de zorgsector want al snel mag de jongeman beginnen als stagiaire in een ziekenhuis, dienst chirurgie. Maar het ziekenhuis houdt er een wat vreemde gewoonte op na. Voor elke mannelijke medewerker zijn er maar liefst dertig vrouwen. En de vrijgezellen onder de mannen zijn dan ook grof wild. Bovendien blijken niet alleen de verpleegsters en dokters een verhoogd libido te hebben. Ook de patiënten kunnen hun drang naar seks nauwelijks intomen. Kaito wordt al snel van de ene borst naar de andere vagina gesleurd. Zijn tong en andere ledematen die we niet bij naam zullen noemen, doen meer overuren dan goed is voor een stagiaire.

Alleen herbergt het ziekenhuis nog een ander geheim… Blijkt dat ook Hatori er werkzaam is. En wil dat nu niet de grote liefde zijn uit Kaito’s jeugd. Als tieners kwam het niet tot een relatie tussen hen, maar Kaito is haar nooit vergeten… Maar ziet Hatori hem wel zitten nu hij onder en boven alle andere verpleegsters van het ziekenhuis heeft gelegen?

Charmes de l’infirmière leest vlotjes weg. Toch blijft het allemaal wat oppervlakkig en kent de manga van Kuuki Fuzisaka weinig elementen die de middelmaat overstijgen. De seksscènes zijn alomtegenwoordig maar hebben we al beter gezien, en de vertelmomenten kabbelen ook maar gewoontjes voort zonder dat het weet te beklijven.

Charmes de l’infirmière is niet direct dé aanrader in het genre. Het is geen miskoop, maar met de niet zo schappelijke prijs van de Eros collectie indachtig, is er toch beters op de markt te vinden.