Catch X Mama

Mangaka: Joji Manabe
Uitgever: Taifu
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 5
Score:

6.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Soleil en Taifu lijken de hentai-koek onder hun tweetjes te verdelen. Soleil scoorde goede punten met series als Secret’R en Entre Deux die hevig wiebelende uierborsten en rondspattende lichaamssappen wisten te combineren met een lekker leesbaar scenario. Kan Taifu terugslaan met het vijfdelige Catch X Mama?

Ryoma is een grote fan van wrestling. Niet het wrestling waar met steroïden opgespoten spierbundels clownesque toeren uithalen in de ring. Nee, de… vrouwelijke variant hiervan. Zijn favoriete team was Gigamax maar zij verdwenen drie jaar geleden uit de spotlights. Toch blijft Ryoma zijn favorieten trouw. Hij herbekijkt nog vaak zijn videobanden terwijl hij met een zichzelf toebehorend ledemaat worstelt.

En het unieke toeval wil dat Ryoma aan het begin van deze manga ontdekt dat zijn huisbazin al sinds jaar en dag… Asuka Justice is. De leidster van zijn favoriete Gigamax wrestling babes. Wanneer Asuka merkt dat Ryoma’s kamer vol posters van haar hangt en hij zichzelf bevredigt terwijl hij naar video-opnames van haar kijkt, loopt ze niet in paniek naar de politie maar duikt ze met hem in bed. De wondere wereld van de manga.

Ryoma zal de manager worden van Gigamax en zal alles in het werk stellen om hun comeback te doen slagen. Maar er zijn krachten in het worstelwereldje die de Gigamax babes liever niet zien terugkeren…

Catch X Mama is duidelijk een hentai manga met een scenario. Het aantal pagina’s waar de personages lustig de benen in de lucht zwieren blijft redelijk beperkt. Alleen is het scenario niet van dien aard dat je ook begeesterd blijft doorlezen. Het blijft allemaal oppervlakkig en weinig inspiratievol. Daar komt dan nog bovenop dat de tekenstijl wel degelijk is maar nu ook weer niet van dergelijk niveau dat je steil achterover valt… En dan stijgt Catch X Mama ondanks het leuke onderwerp niet boven de middelmaat uit.