Bride Stories

Mangaka: Kaoru Mori
Uitgever: Ki-oon
Volumes Frans: 4
Volumes Japans: 4
Score:

8.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Kaoru Mori kennen we in Frankrijk van het commerciële fiasco Emma en het enorme succes en met prijzen overstelpte Bride Stories. Beide reeksen worden echter geprezen om hun kwaliteiten. Toch koos ik om de mangaka te ontdekken via het meer succesvolle Bride Stories. Kwestie van op zeker te spelen!

Amir is een twintigjarige vrouw die door haar vader wordt uitgehuwelijkt aan een naburige clan. Ze trouwt met Karluk, een lieve, zachtaardige jongen van… twaalf jaar. Het leeftijdsverschil is groot maar toch lijken ze elkaar te vinden. Al snel weet Amir de harten van haar nieuwe familie te veroveren door haar kracht en positieve ingesteldheid. Toch verzamelen zich donkere wolken boven het jonge koppel want de familie van Amir heeft een betere partij gevonden om haar aan uit te huwelijken…

Kaoru Mori vertelt in haar gekende stijl over de alledaagse en minder alledaagse belevenissen van bewoners van de zijderoute. We leren Amir en Karluk kennen als warme mensen en ook de beslommeringen van zij die hen omringen zullen ons bezighouden. En voor je het weet is het boekje alweer uit. Een heel menselijk en warm verhaal dat tot in de puntjes gedetailleerd wordt weergegeven, zowel scenaristisch als tekentechnisch, door het immense talent van Kaoru Mori. Voor sommigen zal het misschien wat te traag of te vrijblijvend zijn, maar voor de meeste lezers zal dit aanzien worden als een waar meesterwerkje. Dat hen misschien wel benieuwd maakt naar Emma, dat na het commercieel debacle bij Kurokawa nu in groot formaat een tweede kans krijgt bij Ki-oon in hun nieuwe Latitudes collectie.