Brave 10

Mangaka: Kairi Shimotsuki
Uitgever: Panini Comics
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 5
Score:

7 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Panini Comics is een uitgeverij die op weinig begrip kan rekenen bij de mangafan. Hoge prijzen, kwaliteit die niet volgt, en regelmatig een reeks die wordt stopgezet. Ook ik ben wat voorzichtig als ik een nieuwe reeks wil beginnen bij deze uitgeverij, maar ja, soms laat een mens zich alsnog verleiden door een mooie cover, een leuke premisse of de faam van een auteur. Bij het hier besproken Brave 10 was het vooral de korte inhoud en de leuke covers die me overtuigden over te gaan tot aankoop van alvast het eerste volume.

De tempel Izumo wordt aangevallen door een groep moordenaars. Alle bewoners worden uitgemoord, behalve de jonge priesteres Isanami. De jonge vrouw slaat op de vlucht maar de moordenaars hebben de achtervolging ingezet en naderen met rasse schreden…

Gelukkig ontmoet ze op haar weg Saizô Kirigakure, een samoerai die op zoek is naar een meester om te dienen. Hij zal Isanami redden van een gewisse dood en samen zetten ze hun tocht verder naar het kasteel Ueda. Daar hopen ze hulp te krijgen van heer Sanada.

Het verhaal speelt zich af aan het einde van de Sengoku-periode. Het land heeft te lijden onder de vele militaire schermutselingen en ene Ieyasu Tokugawa probeert het land te verenigen – onder zijn vlag natuurlijk. Hij slaagt erin via intimidatie lokale heren onder zijn heerschappij te plaatsen. Slechts een heer weigert het hoofd te buigen: Sanada!

De Sanada-clan is een doorn in het oog voor Tokugawa die er alles aan zal doen om het kasteel Ueda te veroveren. Om weerstand te bieden tegen Tokugawa’s overmacht zal Sanada de tien sterkste krijgers van het land rond zich verzamelen. Een aan elke vinger.

Deze manga is een bewerking van een in Japan bekend verhaal waarvan Kirigakure de held is. In Brave 10 krijgt dit alles een actiesausje waarin stoere ninjagevechten doorspekt worden met magie, humor en heel wat sexy meiden!

Brave 10 is een geslaagde actiemanga voor de liefhebber die zich misschien net te oud acht voor Naruto of One Piece. Het blijft echter niets meer dan een actiemanga waarin het scenario ondergeschikt is. Het oogt allemaal erg mooi maar boven de middenmoot uitstijgen doet Brave 10 niet.