Bon appétit, Sakura

Mangaka: Pon Takahanada
Uitgever: Soleil
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 1
Score:

6.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Uit de korte samenwerking tussen uitgeverijen Asuka en Soleil ontsproot het Iku Comics label. Onder dit label zouden de wat gewaagdere reeksen uitgegeven worden. Toen de wegen van Asuka en Soleil al erg snel scheidden was er verwarring omtrent wie nu de rechten had op de titels die bij Iku Comics werden aangekondigd. Enkele gingen naar Asuka, anderen vonden een plaatsje bij Soleil dat solo verderging met Iku Comics. Na heel wat vertragingen lijkt Iku Comics dan toch te herrijzen. Of toch niet, want de titels verschijnen niet meer onder de noemer Iku Comics maar wel onder het nieuwe Eros-label bij Soleil. Chaos troef, maar zolang wij de manga’s kunnen lezen hoor je ons niet klagen!

Bon appétit, Sakura is het eerste one-shot in een hele reeks die lang werden aangekondigd bij Iku Comics en nu verschijnen onder het Eros-label van Soleil. Deze manga van Pon Takahanada is een luchtige, romantische komedie die vooral op de mannelijke hormonen wil inwerken.

Sakura is een jonge vrouw die sinds de dood van haar moeder de zorg voor het gezin op zich heeft genomen. Ze zorgt voor haar vader die een bakkerij heeft en voor haar twee jongere zussen. Maar het wordt tijd dat Sakura een man zoekt. Ze is ondertussen 28 en ook haar vader wordt er niet jonger op. Sakura moet dringend op zoek naar een man voor zichzelf die tevens haar vader kan opvolgen in de bakkerij.

Ze maakt enkele ‘testritjes’ met pretendenten die echter nooit de juiste keuze blijken te zijn. Op een dag biedt een jongeman zich aan om assistent van Sakura’s vader te worden. Sakura kent hem echter als de jongen die in de middelbare school altijd grapjes maakte over haar grote borsten. Toch zullen ze naar elkaar toegroeien en zal hij die grote borsten van heel wat dichter te zien krijgen!

We volgen dus dit gelukkig gezinnetje dat bestaat uit een wat norse vader en zijn drie nymfomane dochters. De sappen vliegen in het rond en het zijn niet enkel deegwaren die gekneed worden. Tweehonderd pagina’s lust en wellust. Smakelijk, Sakura!

Bon appétit, Sakura is de typische erotische titel die even weinig om het lijf heeft als de vrouwelijke hoofdpersonages. Het is een leuk tussendoortje dat de mannelijke lezer op zoek naar een verzetje dat verzetje ook zal bieden en net genoeg scenario heeft om met de personages mee te leven. Maar verwacht hier zeker niet meer van.