Blue Phobia

Mangaka: Eri Tsuruyoshi
Uitgever: Glénat
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 2
Score:

8 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Blue Phobia is een tweedelige sciencefiction seinen van mangaka Eri Tsuruyoshi die Glénat naar het Frans vertaalde. Het uitgangspunt leek ons wel leuk, dus gingen we overstag! Maar hoe luidt ons verdict?

De manga start wanneer een man ontwaakt in een laboratorium. Hij herinnert zich niets meer, maar merkt wel dat er experimenten op hem worden uitgevoerd. Wie zijn die mensen? Waarom houden ze hem vast? En hoe is hij in godsnaam hier terechtgekomen?

Het complex wordt opgeschrikt wanneer een jonge vrouw de man op indrukwekkende wijze bevrijdt uit zijn benarde situatie. Nog indrukwekkender is de blauwe kleur die het lichaam van de vrouw kenmerkt. In welk kluwen is de onbekende man terechtgekomen en wat is zijn rol in het geheel?

De onbekende man en de blauwe vrouw zullen samenwerken om te trachten te ontsnappen, maar al snel blijkt dat het laboratorium zich op een eiland bevindt. Bovendien worden er mysterieuze experimenten uitgevoerd op een blauwe edelsteen die een enorme energiebron herbergt. Langzaam maar zeker ontrafelt zich het mysterie rond de blauwe ziekte waar de vrouw aan lijdt en het geheugenverlies waarmee de onbekende man kampt…

Mangaka Eri Tsuruyoshi levert met Blue Phobia een leuk debuut af. Deze tweedelige thriller heeft een leuk verhaal, leest lekker weg en ook grafisch is het allemaal erg leesbaar en mooi. Smaakt alvast naar meer!