Blue Box

Mangaka: Koji Miura
Uitgever: Delcourt/Tonkam
Volumes Frans: 4
Volumes Japans: 11
Score:

9 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Een shonen die romantiek en sport samenbrengt? Wij waren meteen verkocht! Maar hoe viel de lectuur van Blue Box van mangaka Koji Miura uiteindelijk mee?

Taiki Inomata is lid van de badmintonclub van een school die erg focust op sport. Nog voor dag en dauw trekt hij naar school om zijn training te starten. Om beter te worden, maar ook om alleen de zaal te delen met Chinatsu Kano, de sterspeelster van de basketbalclub en toevallig een even vroege vogel als Taiki.

Zelden zeggen ze een woord tegen elkaar, maar toch lijken ze het beste in elkaar naar boven brengen. Wanneer Taiki het gerucht opvangt dat Chinatsu van school zal moeten veranderen omdat haar ouders verhuizen, slaat de paniek hem om het hart. Zal hij Chinatsu ooit nog terugzien? Met zwaar gemoed gaat hij die avond slapen… Maar de volgende dag lijkt zich een mirakel te hebben voorgedaan…

In ’Blue Box’ volgen we het ontluikende liefdesverhaal van Taiki en Chinatsu tegen een stevige achtergrond van hun respectievelijke sporten, badminton en basketbal. Wat romantiek, wat sport, wat humor,… Blue Box heeft het allemaal.

Verwacht je hier zeker niet aan een sportshonen, maar evenmin aan een ecchi manga. De focus ligt volledig op hoe beide tieners de liefde ontdekken en hoe ze van tieners evolueren naar jongvolwassenen. Geen lang uitgesponnen basketbalwedstrijden of badmintonmatches, al komt vooral het badminton toch wel actief voor, ook als sport. Maar evenmin oops-achtige ecchimomentjes.

De mangaka slaagt er dan wel in de valkuil van te lang uitgesponnen sportwedstrijden te ontwijken, maar de geliefden durven wel eens twee stappen terugzetten als ze net één stap voorwaarts hebben genomen in het verklaren van hun liefde voor elkaar. Toch zijn Taiku en Chinatsu twee warme personages waar je als lezer automatisch voor gaat supporteren – zowel in de sport, als in de liefde.

Blue Box is het verhaal van twee tieners die dezelfde dromen delen en die opgroeien met een liefde voor hun sport, maar is er naast die liefde voor de sport ook plaats voor hun liefde voor elkaar? En durven ze daar ooit aan toegeven? We ontdekken het in deze leuke Shonen Jump-titel die in het Frans verkrijgbaar is bij Delcourt/Tonkam maar ook ontdekt kan worden via de MANGA Plus-app.