Bloom into you

Mangaka: Nio Nakatani
Uitgever: Kana
Volumes Frans: 4
Volumes Japans: 8
Score:

8.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Bloom into you van Nio Nakatani is een redelijk volwassen shojo/yuri manga die naar het Frans vertaald wordt door Kana. Kana koos in het verleden best wel leuke shojo voor hun catalogus en omdat het uitgangspunt van “Yagate Kimi ni Naru” me aansprak ging ik overstag. Maar kon de manga me ook bekoren?

In “Bloom into you” volgen we de meisjes Yû en Tôkô. De meisjes leren elkaar kennen op het moment waarop de populaire voorzitster van de leerlingenraad Tôkô voor de zoveelste keer een jongen moet afwijzen. Tôkô is knap, intelligent, enorm populair en lijkt haar leven prima op orde te hebben. Alleen in de liefde voelt ze nooit hetzelfde als de jongens die haar aanbidden…

Yû zit een klas lager dan Tôkô maar heeft het net als Tôkô moeilijk om de liefde te begrijpen. Wat liefde is begrijpt ze niet, en ze ziet ook niet in hoe iemand van haar zou kunnen houden. De reden waarom ze het onmogelijk achten om iemand lief te hebben zal de meisjes naar elkaar doen toegroeien…

Als je voorgaande leest, lijkt Bloom Into You een zoveelste shojo manga met yuri elementen, maar dat is niet zonder het boeiende verleden van Tôkô en de interessante karakters van beide meiden. Tôkô heeft immers een dieper liggende reden waarom ze voorzitster van de leerlingenraad werd en waarom ze zo haar best doet om altijd perfect over te komen. Ondanks haar populariteit en een heel goede vriendin aan haar zijde, zal het Yû zijn die voor het eerst achter dat schild van Tôkô probeert te kijken. En net omdat Yû altijd heel eerlijk is, op het brutale af, zal Tôkô geïnteresseerd raken in haar kohai.

Bloom Into You bevat heel wat klassieke elementen. Toch is dit een manga die veel lezers zal bekoren omwille van de warme, innemende personages en het mooi afgeronde geheel dat deze achtdelige manga vormt. Kana neemt Bloom Into You op in haar shojo-catalogus maar in Japan wordt de manga eerder voor een ouder publiek gelabeld.

Wat ook leuk is aan Bloom Into You is dat het een achtdelig geheel vormt dat prachtig afgerond wordt en een mooi “happy ending” heeft. En dat is toch iets waar romantische shonen manga – en manga in het algemeen – vaak tekort schieten. Chapeau voor Nio Nakatani dat ze van haar manga een mooi afgerond geheel maakt.

Bloom Into You is nergens baanbrekend, maar biedt genoeg originaliteit en sterke elementen om acht volumes aangenaam leesplezier te vormen.