Bloody Monday

Mangaka: Ryou Ryumon / Kouji Megumi
Uitgever: Pika
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 11
Score:

8.5 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Bloody Monday begint met een geheimzinnige overdracht van een dodelijk virus. De verkoop vindt plaats in Rusland maar de spionne die zich het virus verschaft blijkt van Japanse origine te zijn. in die eerste pagina’s is echter nog niet duidelijk wat er zich allemaal zal afspelen…

We maken een sprong naar Tokio waar we een groepje vriendin van de schoolkrant volgen. De school heeft te kampen met een perverse leraar en de mysterieuze hacker Falcon zorgt ervoor dat deze leraar de school moet verlaten.

Al snel blijkt dat Falcon niemand minder is dan Takagi, een van de journalisten van de schoolkrant. Daar zijn vader een lid is van de geheime dienst wordt zijn hackerstalent op tijd en stond aangewend om hen bij te staan.

Alles loopt echter grondig fout wanneer Takagi’s vader betrokken raakt bij project Bloody Monday. Zijn overste wordt neergeschoten en Takagi’s vader wordt beschuldigd van de moord. Hij moet op de vlucht en kan zijn zoon enkel nog waarschuwen zich niet te mengen met project Bloody Monday. Maar daar zal Takagi zich uiteraard niet aan houden. Hij zal alles in het werk stellen om zijn vaders onschuld te bewijzen. En om in leven te blijven…

Bloody Monday is immers de codenaam van een verschrikkelijk project waar een machtige organisatie moet achterzitten. Na Takagi’s vader in de val gelokt te hebben zijn ze Takagi zelf ook al op het spoor. En het venijn zit waar je het het minst verwacht!

Bloody Monday is één van die manga die tussen shonen en seinen hangt. Het verhaal doet erg volwassen aan maar de hoofdpersonages zijn wel een groepje jongeren. Qua scenario is deze reeks echter erg aangenaam om volgen. Zonder een rechttoe rechtaan vertelschema te hanteren, blijft het toch allemaal erg gemakkelijk om volgen en de plot wordt goed opgebouwd.

Ook de tekenstijl is erg aangenaam voor het oog en Bloody Monday mag je dan ook een manga noemen waar het zijn vruchten afwerpt dat een scenarist, Ryou Ryumon, de krachten bundelt met een tekenaar, Kouji Megumi.

Bloody Monday is een erg aangename verrassing. Het is een manga met meer kwaliteiten dan bekendheid.