Bloody Delinquent Girl Chainsaw

Mangaka: Rei Mikamoto
Uitgever: Akata
Volumes Frans: 3
Volumes Japans: 12
Score:

7 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Bloody Delinquent Girl Chainsaw is een manga van Rei Mikamoto. De titel van deze slasher manga lijkt een willekeurige opeenstapeling van onsamenhangende woorden en daarmee vat ik de inhoud van deze manga niet echt ontoepasselijk samen…

In Bloody Delinquent Girl Chainsaw draait het allemaal rond de tweestrijd tussen enerzijds het delinquente schoolmeisje Geeko dat wild om zich heen zwaait met een kettingzaag en de intelligente meid Nero die door de hele klas zwaar gepest wordt. Nero is echter niet meteen een lief, schattig meisje dat medelijden oproept omdat ze zo gepest wordt. Nee, Nero is een volledig geschifte perverselinge die haar klasgenootjes ombouwt tot zombies en monstruositeiten. Ok, dan rooten we maar volledig voor team Geeko!

Geeko is de enige van Nero’s klas die niet veranderd werd in een verschrikkelijk gewelddadige monstruositeit. Oersterk en wild om zich heen zwaaiend met haar omgebouwde kettingzaag waarmee ze monsterachtige voormalige klasgenootjes met de glimlach aan mootjes hakt, lijkt ze op het eerste gezicht niet veel beter. Maar uiteraard is ze dat wel! Geeko is immers het hoofdpersonage! En ze moet bovendien haar klas, haar school en zowat de hele wereld redden van Nero’s dictatoriale trekjes…

Bloody Delinquent Girl Chainsaw is een echte slasher manga die zichzelf (gelukkig) nergens au serieux neemt. De expressies van de personages voelen soms wat eighties aan, maar voor de rest past de tekenstijl goed bij het genre. Het scenario mag dan niet bijster veel voorstellen, maar de humor en de spitsvondigheid van Rei Mikamoto werken aanstekelijk.

Bloody Delinquent Girl Chainsaw is allerminst een manga voor een groot publiek. Niet alleen is er het ietwat (uhum) gewelddadig karakter maar zowel Geeko als Nero lopen er voornamelijk halfnaakt bij en hebben een uitermate pervers karakter. En ook mangaka Mikamoto lijkt perverse gedachten niet vreemd te zijn want wie laat er anders vagina’s granaten afvoeren om ze nadien open te rijten met een kettingzaag? Doorsnee niemendalletje uit Bloody Delinquent Girl Chainsaw.