Bleu Azur

Mangaka: Miho Hirose
Uitgever: Soleil
Volumes Frans: 1
Volumes Japans: 1
Score:

3 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

De Eros collectie bij Soleil herbergt reeds heel wat erotische mangatitels. Het niveau blijft echter niet altijd overeind. Van mangaka Miho Hirose bespraken we reeds de bundel kortverhalen Bikini Mermaid en die scoorde niet echt goed op de schaal van Mangaheuvel. In deze recensie bespreken we de tweede bundel kortverhalen van de mangaka, Bleu Azur.

Bleu Azur volgt tot op de letter hetzelfde stramien als Bikini Mermaid. Elf erotische kortverhalen die los van elkaar staan maar volgens de mangaka toch een zeker verband met elkaar houden – laat me dat verband gerust weten als jij het wel vindt. En ook hier geldt dat de kortverhalen te kort zijn om een zekere sfeer te creëren, laat staan om te zijn voorzien van een deftig scenario.

De mangaka beschouwt de vrouwelijke boezem ook nog altijd als ronde, rechtopstaande ballonnen van een buitensporig formaat die niet onderworpen zijn aan de zwaartekracht. Spijtig, want enig realisme zou de tekeningen geen kwaad doen.

De tekenstijl van Miho Hirose lijkt ook echt wel bandwerk. Alle clichés zijn aanwezig maar het ziet er allemaal wel professioneel en gelikt uit. Maar wel bandwerk in die zin dat dus alle borsten inwisselbaar zijn en ook de vrouwelijke gelaatstrekken – vooral de mond – lijkt wel telkens gekopieerd te zijn bij het bedrijven van de liefde.

Qua scenario kampt Bleu Azur ook met hetzelfde probleem als Bikini Mermaid. De verhaaltjes zijn te kort om te beklijven en de personages gaan zodanig snel over tot de daad dat er bij momenten te veel sprake is van dwang. Of dit aan de mangaka’s denkpatroon ligt of aan het gebrek aan pagina’s om een uitgebreider voorspel te bedenken zal wel altijd een raadsel blijven.

Bikini Mermaid werd al gerangschikt onder de noemer ‘miskoop’ en Bleu Azur is dat spijtig genoeg evenzeer. Meer nog, vermits ik me al door Bikini Mermaid had moeten worstelen was dit er echt wel teveel aan. Er zijn heel wat betere ero-titels op de markt.