Bitter Virgin

Mangaka: Kei Kusunoki
Uitgever: Ki-oon
Volumes Frans: 2
Volumes Japans: 4
Score:

9 of 10 stars

Bespreking door Koen Smet

Kei Kusunoki is vooral gekend van haar horror manga en (sentimentele) comedy. Met Bitter Virgin waagt ze zich voor het eerst aan een echt liefdesverhaal. Wij zijn alvast benieuwd hoe ze het er vanaf brengt!

Daisuke is een knappe jongeman die ervan droomt het provinciale stadje waar hij met zijn moeder woont zo snel mogelijk te verlaten. Voor hij vertrekt wil hij nog snel wat meisjes scoren. In zijn klas zitten verschillende knappe meisjes, eigenlijk is Hinako de enige die hij niet echt ziet zitten…

Hinako is een kalm en rustig meisje dat echter een triest verleden met zich meedraagt. Niemand op school is er van op de hoogte dat ze door haar stiefvader misbruikt werd en reeds een miskraam en een bevalling achter de rug heeft. Haar klasgenootjes zien enkel het schuchtere meisje dat opschrikt telkens als een jongen te dicht in haar buurt komt.

Op een wel erg onorthodoxe manier komt Daisuke achter het verschrikkelijke geheim van Hinako. Hij kan niet geloven dat dit meisje al zoveel heeft meegemaakt in haar jonge leven. Langzaamaan zal hij het meisje beter leren kennen en zelfs een vertrouwenspersoon voor haar worden. Zou hij verliefd zijn op Hinako?

Hinako voelt zich veilig en geborgen bij Daisuke. Nooit heeft ze een man vertrouwd, maar bij Daisuke voelt ze zich op haar gemak. In het begin omdat ze wist dat Daisuke haar niet zag zitten, maar stelselmatig ervaart ze voor het eerst wat echte verliefdheid is.

Een mooi liefdesverhaal zou hun te beurt kunnen vallen, ware het niet dat Daisuke opgescheept zit met Kazuki. Zij is een van Daisukes veroveringen en is niet zinnens haar grote liefde zomaar af te staan aan Hinako. Ze is tot alles in staat om Hinako een hak te zetten…

Het zal echter geen traditionele driehoeksverhouding worden want er zijn nog meer troonpretendenten voor het hart van Daisuke…

Bitter Virgin is een prachtig liefdesverhaal met personages die de lezer raken. Het verhaal is bij momenten erg aangrijpend en deze scènes worden op een heel integere manier weergegeven. Geen fanservice op ongepaste momenten met andere woorden. Je zou kunnen denken dat je hier te maken hebt met een typische sentimentele shonen, een zogenaamde haremmanga, maar niets is minder waar. Bitter Virgin gaat veel verder en graaft dieper in de psyche van de personages. De manga is voor mij een heel aangename verrassing en een absolute aanrader.